Den Jom ha šoa na náměstí v Havlíčkově Brodě

Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod pořádá v letošním roce podruhé v Havlíčkově Brodě v pondělí 24. dubna připomínku obětí holocaustu – den nazvaný Jom ha šoa. Jedná se o četbu jmen osob zavražděných v koncentračních táborech během druhé světové války, které pocházely z Havlíčkobrodska.

uniweb weby

„Hlavní částí vzpomínky bude četba jmen – každý, kdo se bude chtít zapojit, dostane list se šesti jmény obětí s datem narození a úmrtí. Jména může podle svého uvážení přečíst do mikrofonu. Každý návštěvník zároveň obdrží informační materiály, může nahlédnout do publikací týkajících holocaustu, pamětních knih apod.  
K akci je možné se připojit kdykoli v jejím průběhu. Doprovodnou akcí letošního ročníku Jom ha-šoa v Havlíčkově Brodě bude inscenovaný rozhovor o životě Anky Bergman v provedení Anny Herbenové a Kamily Magdaleny Lukasové,“ přibližuje historička Alena Jindrová z Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod.

Akce bude probíhat na Havlíčkově náměstí v pondělí 24. dubna od 14.00 do 16. 00. V případě nepříznivého počasí se bude konat v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod v Havlíčkově domě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy