Den otevřených dveří v pelhřimovské firmě Agrostroj, zástupci firmy a města podepsali smlouvu o spolupráci

Společnost Agrostroj Pelhřimov oslavila v Den české státnosti dnem otevřených dveří 120. výročí svého založení. Při té příležitosti podepsali starosta Pelhřimova František Kučera, místostarosta Ladislav Med a předseda představenstva akciové společnosti Agrostroj Lubomír Stoklásek dvě smlouvy – souhlas ke stavbě bytových domů v lokalitě Polní dvůr a přestavbu křižovatky v Myslotínské ulici.

uniweb weby

„Vedli jsme řadu jednání, které jsme nyní završili svými podpisy. Pozemky, které jsou určené pro výstavbu bytových domů, jsou aktuálně v poslední fázi zasíťování. Jsem rád, že Pelhřimov získá bytovou výstavbou nové pracovníky. Výstavba kruhové křižovatky při vjezdu do Pelhřimova od Jindřichova Hradce je rovněž společným dílem, kdy Agrostroj stavbu financuje z 51 procent a město Pelhřimov hradí zbylou část. Investice je v řádu zhruba 17 milionů korun,“ sdělil starosta Pelhřimova František Kučera.
Spolupráci ocenil i Lubomír Stoklásek: „V okrese Pelhřimov není velký nadbytek kvalitních bytů, proto jsme se s vedením města dohodli, že budeme realizovat sto bytových jednotek ve struktuře tří a čtyřpokojových bytů, které budou sloužit pro naše zaměstnance a jejich rodiny. Domnívám se, že i nový kruhový objezd je pozitivním krokem, protože výrazně odlehčí dopravě v této lokalitě.“ 
Podpisu smluv přihlíželi lidé, kteří si ve středu nenechali ujít právě Den otevřených dveří Agrostroje, který mimo jiné nabídnul bohatý kulturní a společenský program. V prostoru mezi jednotlivými výrobními halami se zájemci mohli svézt vláčkem nebo v koňské bryčce. Hudební doprovod obstarali známí interpreti – Petr Kolář a Jakub Smolík. Den otevřených dveří zaznamenal rekordní návštěvnost. Podle personálního ředitele firmy Zdeňka Pavlovského si prostory moderní firmy nenechalo ujít 5 736 návštěvníků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.09.2016 15:31




0 +
 

Hlavní zprávy