Den se ScioŠkolou v jihlavském lesoparku Heulos

Od září začne v Jihlavě fungovat Scioškola. Zařadí se tak mezi školy, které již úspěšně fungují v Praze, Brně a Olomouci. Děti v nich učení baví a ty, které do školy dříve chodily nerady, se do ní teď těší. Všechny existující ScioŠkoly prošly i kontrolou České školní inspekce a všechny s nadprůměrným hodnocením.

uniweb weby

„V dětech chceme podporovat přirozenou radost z učení. Budeme směřovat k tomu, aby děti uměly samy rozhodovat o tom, co a jak se budou učit,“ uvedla ředitelka školy Lucie Pešková. „Ve škole se nepracuje se známkami. Učení zkrátka musí dětem dávat smysl, pak je to i baví.“ ScioŠkoly kladou důraz na to, aby děti dokázaly najít a využít své silné stránky a mohly se do hloubky věnovat tomu, co je zajímá. 

ScioŠkola v Jihlavě má stále volná místa v 1.-7. třídě. Proto se jihlavská ScioŠkola rozhodla uspořádat Den se ScioŠkolou, kam jsou zvány všechny děti a rodiče, kteří se chtějí dozvědět více. „Pokud rodiče uvažují o změně pro své děti, pak je srdečně zveme. Děti budou mít příležitost nás poznat a rodiče se dozví vše, co je o fungování ScioŠkoly zajímá,“ doplňuje ředitelka Lucie Pešková.

Den se ScioŠkolou se uskuteční ve čtvrtek 24. srpna od 13.30 v lesoparku Heulos na louce mezi amfiteátrem a atletickým stadionem, kde bude připraven program pro děti. Od 16.30 pak naváže prohlídka ScioŠkoly s informacemi  v Havlíčkově ulici 30 v Jihlavě. Pro děti v tu dobu bude zajištěn alternativní program v prostorách školy.  

Více o akci na stránkách školy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 16.08.2017 13:37




0 +
 

Hlavní zprávy