Den zdraví v Havlíčkově Brodě: vybráno 80 000 Kč pro charitu, přes 300 vyšetření

Přes dva tisíce lidí navštívilo v sobotu 24. června Den zdraví v Havlíčkově Brodě. Stovka lidí si před blížícím se létem nechala vyšetřit podezřelá pigmentová kožní znaménka a dalších sto lidí si ověřilo, zda mají v pořádku oči.

uniweb weby

Sedmdesáti lidem poradili výživový poradci se zdravým jídlem a 47 lidí si nechalo vyšetřit krev. Třináct z nich mělo vysoký cholesterol a tři příliš vysoký podíl cukru v krvi. A 80 000 Kč zamířilo pro charitativní organizace Kraje Vysočina. Návštěvníkům zahrálo Komorní akordeonové těleso a vystoupily Mažoretky, Taneční skupina Rockstars a Taneční skupina Dragon Tendenc. Akci pořádá Oborová zdravotní pojišťovna.

V soutěži Každý krok pomáhá získala 50 000 Kč Oblastní charita Havlíčkův Brod pomáhající lidem a rodinám v nouzi. Druzí v pořadí se umístili Úsměváčci, kteří tak získali odměnu 10 000 Kč a stejnou částku si odnesly i organizace na třetím a čtvrtém místě, tedy spolek Vrátka pomáhající hendikepovaným otevřít vrátka do lepšího života a Život 99 poskytující tísňovou péči a osobní asistenci. Podstatou akce je nachodit co nejvíce kroků pro charitu. Celkem se do akce zapojilo na 4 500 lidí, kteří společně nachodili 623 245 434 kroků.

„Když jsme odstartovali akci Každý krok pomáhá, těšili jsme se, že snad alespoň několik lidí namotivujeme k tomu, aby začali pravidelně zdravě a lehce sportovat, tedy aby začali pravidelně chodit na výlety, nebo třeba vystupovat o zastávku dřív v MHD. Místo toho se každý měsíc zapojuje několik tisíc lidí, což je úžasné. Gratuluji Oblastní charitě, ale uznání si zaslouží každý jeden účastník, protože chůze je nejzdravější pohyb, který člověk pro sebe může udělat. A zdravý pohyb samozřejmě významně pomáhá prevenci onemocnění,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

„V Havlíčkově Brodě také padl rekord co do počtu účastníků zaregistrovaných do akce Každý krok pomáhá. Za jediný den jich přibylo přes tisíc. V každém týmu tak tak bylo přes tisíc účastníků, což je vynikající výsledek,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny. „Společně všichni účastníci urazili vzdálenost 436 272 kilometrů, takže by za měsíc došli na Měsíc a ještě kousek dál,“ dodává Böhme.

„Akce Každý krok pomáhá nyní pokračuje pro Liberecký kraj. Můžou se jí zúčastnit všichni, není tedy nutné být klientem Oborové zdravotní pojišťovny. Našim klientům ale za zapojení do soutěže nabízíme příjemné výhody, protože je odměníme bonusovými body do Vitakonta, za které mohou čerpat příspěvky na preventivní programy. To je navíc s námi úplně jednoduché – stačí v mobilu vyfotit účtenku třeba za vstupenku do bazénu a odeslat ji v aplikaci VITAKARTA do OZP. Za pár dní mají klienti peníze zpátky na účtu,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru OZP.

Do akce se lze zapojit na www.kazdykrokpomaha.cz. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci pak jen každý den vyplní, kolik kroků ušli. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Krokoměry pro sledování ušlých kroků si účastníci mohou zdarma vyzvednout v kamenných pobočkách Oborové zdravotní pojišťovny, ale také v nové mobilní pobočce, která navštěvuje města po celé republice. Ta funguje jako plnohodnotná pobočka pojišťovny, kromě toho je v ní možné nechat si odborně změřit tlak a v některých městech pobočku doprovázejí partneři nabízející další vyšetření, například vyšetření pigmentových znamének.

„V mobilní pobočce jsou k dispozici specialisté Oborové zdravotní pojišťovny pro dotazy týkající zdraví a zejména toho, jak může se zdravím pomoct zdravotní pojišťovna. Samozřejmě zájemcům rádi představíme i benefity, které přináší pojištění právě u Oborové zdravotní pojišťovny,“ vysvětluje Mario Böhme.

Oborová zdravotní pojišťovna například letos začala jako vůbec první zdravotní pojišťovna v České republice standardně nabízet první telemedicínský program, tedy sledování zdravotního stavu na dálku. Je jím program diaBetty určený těhotným ženám ohroženým těhotenskou cukrovkou. S pomocí chytrého mobilního telefonu a glukometru, tedy měřiče cukru v krvi, si můžou glykémii měřit doma odpadá jim tak nutnost pravidelně navštěvovat ordinaci diabetologa. Jejich lékař dostává zprávu o hladině krevního cukru přes internet a zasáhne, jenom když je něco v nepořádku.

Oborová zdravotní pojišťovna také například jako jediná zdravotní pojišťovna nabízí svým klientům možnost oznámkovat své lékaře. Do výsledků má pak přístup každý na adrese www.atlasdoktoru.cz. Hodnotí se například kvalita komunikace lékaře a sestry, prostředí čekárny nebo poskytnutí informací k další léčbě. Čistě medicínské kvality lékaře předmětem hodnocení nejsou. Známkovat přitom mohou pouze lidé, kteří u lékaře skutečně byli, tedy ti, z jejichž pojištění lékař čerpal nějakou platbu; anonymní recenze nejsou možné. A pokud by hodnocení bylo jako ve škole, mají smluvní lékaři OZP od svých klientů vyznamenání.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.06.2017 10:58




0 +
 

Hlavní zprávy