Dětem v Jaroměřicích nad Rokytnou naděloval Mikuláš dvakrát…

Rok se s rokem sešel a zase tu je advent. Snad nejvíce to v prvním adventním týdnu pocítily v Jaroměřicích nad Rokytnou děti, pro které připravilo město Jaroměřice nad Rokytnou a jeho Městské kulturní středisko hned několik kulturních akcí.

uniweb weby

První, mikulášská a vánoční merenda, proběhla v prostorách salonku vinárny hotelu Opera v neděli 3. prosince odpoledne. Po zábavné soutěžní mikulášské veselici dvou členů pražského profesionálního autorského sboru Andromeda (Andrea Sousedíková a Dodo Slávik) následovalo očekávané rozdávání dárečků, jimiž Mikuláš ocenil recitační a pěvecké výkony zúčastněných dětí. Poté se většina dětí spolu se svým dospělým doprovodem přesunula v lampionovém průvodu na náměstí Míru, kde byl po krátkém kulturním programu, zprostředkovaném dětmi místní mateřské školy a základní školy Otokara Březiny v Jaroměřicích nad Rokytnou a žáky hudební školy pana Vladislava Jedličky, na slavnostní pokyn starosty města Jaroslava Soukupa rozsvícen osmnáctimetrový vánoční strom, dar paní Zdislavy Höfrové z Jaroměřic nad Rokytnou. 

Nebyl to ovšem jediný krásný dárek, který zmínil ve svém slavnostním proslovu pan starosta. Druhým byl výtěžek každoročně vyhlašované veřejné sbírky, který byl věnován na zajištění hodnotnějšího života zdravotně postiženého chlapce z Jaroměřic. 

Společně s vánočním stromem se rozzářily i čtyři nádherné lípy u kašny na náměstí. Poděkování za osvětlení vánočního stromu a lip na náměstí patří jako každý rok pracovníkům firmy Tesma Jaroměřice, s. r. o. 

 O občerstvení v podobě kalíšku svařeného vína a teplého čaje se postaraly pracovnice Městského kulturního střediska. Teplé nápoje přišly nejen k chuti, ale hlavně zahřály. Teploměr totiž ukazoval po celý den několik stupňů pod nulou a k večeru ještě trochu přimrzlo. 

Podruhé se setkaly děti s Mikulášem, andělem a čerty v podvečer v úterý 5. prosince na náměstí Míru. I toto setkání bylo spojeno s předáváním vánočních dárků těm dětem, které byly po celý rok hodné a které našly odvahu zarecitovat Mikuláši přede všemi básničku nebo zazpívat krátkou písničku. 

Na teploměru bylo sice v úterý, na rozdíl od nedělního setkání při rozsvícení vánočního stromu, několik stupňů nad nulou, ale protože foukal studenější vítr, i tentokráte přišel k duhu alespoň malý kelímek horkého čaje.

I tomuto setkání byl přítomen se svojí rodinou pan starosta Jaroslav Soukup, jenž poděkoval organizátorům za připravenou akci, všem zúčastněným za to, že si našli čas a přišli se na náměstí podívat na dětskou radost ze setkání s Mikulášem a popřál všem krásné a pohodové nastávající adventní svátky.

Třetí akcí, kterou připravilo město Jaroměřice nad Rokytnou pro dětskou veřejnost, bylo vypouštění balónků s vánočními přáníčky. Děti si ve středu 6. prosince za pomoci svých rodičů sepsaly v prostorách městské knihovny na papírky svoje přáníčka, která přivázaly k balónkům a balónky pak hromadně podle odpočítávání pana starosty Jaroslava Soukupa vypustily na náměstí Míru do oblak, aby tam doletěly k Ježíškovi a předaly mu jejich přáníčka.

 Soudě podle připravených programů a dokonce dvou mikulášských nadílek musí být děti v Jaroměřicích nad Rokytnou snad těmi nejhodnějšími dětmi široko daleko. Určitě jim i sobě přejeme, aby to jejich nezlobení hodně dlouho vydrželo. Při nejlepším alespoň do další mikulášské nadílky v příštím roce.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy