Děti se Zachotína se seznamovaly s pejsky

Mladé předškoláky z Mateřské školky Zachotín v pátek 20. října navštívili pejsci. Michaela Chábová z Černova děti navštívila se svým psem Lancelotem a fenkou Dolly. Aktivita je poslední ze tří klíčových aktivit absolventské práce studentky Zdeňky Koumarové ze Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava.

uniweb weby

Michaela Chábová se věnuje nejen sportovní kynologii a výcviku psů, ale zabývá se i dornovou metodou pro zvířata a kineziotapingem pro koně. 

„V průběhu celého dopoledne se děti seznámily s tím, jak se ke psům chovat, čím je můžeme a nemůžeme krmit. Názorně jsme si ukázali stavbu těla celého psa. Děti si mohly vyzkoušet dát psům pár povelů, odměnit je piškotem a poté se s pejky pomazlily, kdy jim bylo umožněno, aby si na psa třeba i lehly. Následně se děti s paní Chábovou a jejími pejsky vydali na procházku, kde jim paní Chábová předvedla další triky s fenkou Dolly z dogdancignu. Děti fence házely míček, což bavilo nejen Dolly, ale i děti. Na úplný závěr se děti vydaly na procházku po obci Zachotín, při které si postupně zkusily, jak vést psa na vodítku,“  uvedla Zdeňka Koumarová.

V průběhu celého dopoledne si děti zopakovaly několik základních pravidel, jak se chovat ke zvířatům, dozvěděly se několik nových informací, ale také strávily příjemný podzimní den.

Aktivita je poslední aktivitou absolventské práce studentky Zdeňky Koumarové. Nyní bude ještě pracovat na nových webových stránách pro MŠ Zachotín, které by měly být zpracované ještě před Vánoci. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 21.10.2017 09:31




0 +
 

Hlavní zprávy