Děti z jihlavského Klubíčka pozorovaly ptáčky a zúčastnily se soutěže v zoo

Sociálně aktivizační služba Klubíčko při Oblastní charitě Jihlava se zúčastnila soutěž jihlavské Zoo. Děti, které do Klubíčka dochází, se sice nestaly vítězi. Zato získaly mnoho nových poznatků o ptácích.

uniweb weby

Environmentální centrum PodpoVRCH při Zoo Jihlava vyhlásilo soutěž pro mateřské školy, základní školy a další zařízení, která se zaměřují na cílovou skupinu dětí v přibližné věkové kategorii od 3 do 15 let. Soutěž byla uspořádaná v rámci kampaně vyhlášené asociací  EAZA (Evropská asociace zoologických zahrad).

Klubíčko projevilo zájem se zúčastnit. „Úkolem bylo vytvořit ptačí krmítko v prostorách našeho zařízení a následně pozorovat ptáky, kteří ho navštěvují," uvedla Dana Pečínková, sociální pracovnice z Klubíčka. Děti si vytvořily představu o holubu hřivnáči, sýkoře koňadře, kosu černém, sýkoře modřince a vrabci obecném. Následující část byla věnována výtvarnému ztvárnění ptáků. Mezi nejoblíbenější druh, kterého děti nejčastěji ztvárnily, patřil kos černý.

„Poslední květnový den jsme byli pozváni k vyhlášení soutěže přímo v prostorách Zoologické zahrady Jihlava. Klubíčko zde na úvod předvedlo tanec za doprovodu písně od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Chválím tě Země má," řekla dále Dana Pečínková.

Následovala prezentace výtvarného ztvárnění ptáků doprovázené fotodokumentací z realizace. Na závěr se losoval vítěz, který získal volný vstup do zoo. Klubíčko nebylo tím šťastlivcem, ale všichni účastníci obdrželi ceny útěchy v podobě zmrzliny zdarma, prohlídku zoo před začátkem vyhlášení a výukové materiály.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy