Děti z Mikulovic dostaly k svátku moderní Oranžové hřiště

Bezpečné a moderně vybavené dětské hřiště dostaly děti ke svému svátku v Mikulovicích na Vysočině. V pátek 2. června odpoledne ho slavnostně otevřel starosta obce Jaroslav Kunst za účasti člena správní rady Nadace ČEZ Vladimíra Černého.

uniweb weby

Výměny se dočkaly například pískoviště, trojhoupačka a trojkombinace domeček (skluzavka, lávka, šplh). K tomu byly dodány dvě stylové lavičky. Původní prvky byly ztrouchnivělé a hrozilo nebezpečí úrazu. Hřiště využívají zejména malé děti s rodiči. 

„Vše je vyrobeno z akátového dřeva. Předpokládáme tedy, že životnost herních prvků se výrazně prodlouží. Původní hřiště bylo ze smrkového dřeva a některá uchycení do země byla uhnilá a hrozilo zřícení celého prvku. Nebezpečné byly i dopadové plochy pod samotnými herními prvky. Nově jsou zhotoveny dle platných předpisů, čímž se značně zvýšila bezpečnost dětí“, říká starosta obce Jaroslav Kunst.

„Veřejně přístupná hřiště jsou mezi obyvateli obcí ta nejoblíbenější. To je i případ hřiště v Mikulovicích, kde vzniklo pěkné místo pro aktivní odpočinek místních dětí,“ doplnila Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ, která pomohla s úhradou herních prvků částkou 200 tisíc korun. Zbývající náklady na rekonstrukci ve výši 86 tisíc korun pokryla místní radnice ze svého.

Nadace ČEZ dosud podpořila více jak 440 Oranžových hřišť za celkovou částku přibližně 340 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy