Děti ze Zachotína vyrazily na farmu

Ve druhé polovině září zavítali předškoláci ze Zachotína na farmu Rybníček nedaleko Pelhřimova. Akce se uskutečnila v rámci absolventské práce studenty Zdeňky Koumarové ze Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava.

uniweb weby

„Ihned ráno se děti vypravily na túru od autobusu asi dva kilometry přímo k farmě. Aktivita návštěva farmy se skládala z výtvarné dílničky, kdy si děti vymalovaly koně a natrénovaly si jemnou motoriku navazováním koňské hřívy. Ve třech skupinkách se povozily na poníkovi Maxíkovi. Na oběd si děti opekly špekáčky a v průběhu celého dne měly zajištěné zázemí v místnosti, kde se topilo kamny, aby dětem nebyla zima. Po obědě děti zhlédly pohádku, kterou natočily děti z jezdeckého kroužku, které na farmu Rybníček pravidelně jezdí trávit svůj volný čas. Jako poslední částí dne byla svačinka - ochutnávka ovoce, kdy si děti zopakovaly jednotlivé druhy. Na úplný závěr se s námi rozloučil kůň jménem Cvalík svou poklonou a každé z dětí dostalo diplom,“ popsala Zdeňka Koumarová. 

Celým dnem děti provázela Nela Kyselová, která se o farmu Rybníček stará. Dětem představila všechna zvířata, která na farmě žijí, pověděla jim základní informace ohledně bezpečnosti, jak se ke zvířatům chovat. V průběhu dne se děti dozvěděly spoustu informací. Měly možnost si zvířata pohladit a předat sušený chléb a jablka, které pro ně přivezly z domu. 

„Snažila jsem se, aby celá akce byla založena na prožitku a především, aby děti mohly vnímat všemi smysly. které máme. Děti byly z tohoto dne opravdu nadšené a únava se u nich začala projevovat až po třetí hodině odpoledne, kdy byl příjezd autobusem zpět do Zachotína, neměly vůbeč čas myslet na to, že by je mohly bolet nožičky,“ dodala Zdeňka Koumarová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy