Díky novému autu mohou pečovatelky na Humpolecku pomáhat lidem i v hůř dostupných vesnicích

Od dubna letošního roku přibyl k Charitní pečovatelské službě působící na Humpolecku důležitý člen rodiny. Žofka, jak mu někteří přezdívají, jezdí hlavně do vzdálenější obcí na daném území. Řeč je o novém automobilu, který pečovatelky potřebovaly jako sůl.

uniweb weby

Oblastní charita Havlíčkův Brod jej mohla zakoupit díky podpoře dotace Kraje Vysočina z programu Investujme v sociálních službách 2016. 

Jak vysvětlila vedoucí Charitní pečovatelské služby Jana Řádová, DiS., pro terénní sociální službu je dostatek aut v dobrém technickém stavu alfou a omegou její činnosti. „Službu poskytujeme v současné době zhruba 120 klientům, které naše pečovatelky navštěvují přímo v jejich domácnostech. Mnohým z nich pravidelně vozí i obědy,“ uvedla Jana Řádová.  

Zároveň podotkla, že nové auto, jímž je bílý Renault Clio, pomáhá zajistit službu ve vzdálenějších vesnicích v okolí Humpolce. „Pro tuto chvíli se tak v naší službě podařil vyřešit problém s nedostatkem pojízdných automobilů. Nyní můžeme jezdit za dalšími lidmi, kteří naši pomoc potřebují, a to i do obcí s horší dopravní obslužností,“ uzavřela vedoucí Charitní pečovatelské služby při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. 

Charitní pečovatelská služba je jedna z nejvyhledávanějších služeb sociální péče. Je poskytována starším lidem a lidem s hendikepem, kteří z důvodu vysokého věku nebo zdravotního postižení nejsou schopni se sami postarat o domácnost. Služba zahrnuje pomoc při zvládání osobní hygieny, s péčí o vlastní osobu, dále pomoc se zajištěním stravy a s chodem domácnosti a také se zprostředkováním společenských kontaktů. Při Oblastní charitě Havlíčkův Brod fungují také domy s pečovatelskou službou, a to v Humpolci, Lipnici nad Sázavou, Golčově Jeníkově, Želivě, ve Lhoticích a v Jiřicích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy