Distributor drog okradl na Jihlavsku seniorku, skončil v rukou policistů

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který vloni na Třešťsku okradl seniorku a distribuoval marihuanu. Drogy nabízel zejména na Telčsku nezletilým a mladistvým. Dvacetiletého muže z Třebíčska obvinili policisté ze spáchání tří trestných činů.

uniweb weby

K okradení seniorky došlo na začátku loňského roku v obci na Třešťsku„Po šesté hodině večer přišel k rodinnému domu pachatel a zaklepal na okno. Šestaosmdesátiletou ženu, která otevřela, požádal o sklenici vody a ta neznámého muže v dobré víře pustila do domu. Pachatel využil situace, v nestřežené chvíli prohledal místnost a odcizil peněženku s finanční hotovostí. Poté z domu odešel. Seniorka následně zjistila, že přišla o šedesát tisíc korun,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté zjistili, že muž, který byl ze spáchání činu podezřelý, má kromě krádeže na svědomí ještě drogovou trestnou činnost. „Jedná se ale o osobu, která mění místo svého pobytu a nezdržuje se v místě bydliště. Policisté začali po podezřelém muži pátrat. Na muže vydal státní zástupce souhlas se zadržením a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Po hledaném muži policisté pátrali a dopadnout se ho podařilo minulý týden. Policisté muže zadrželi a převezen byl na oddělení policie do Jihlavy, kde byl umístěn do policejní cely,“ dodala Jana Kroutilová
.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání dvacetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnil Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti už soudně trestán, za majetkovou trestnou činnost byl potrestán na konci roku 2014 k trestu obecně prospěšných prací, které doposud nevykonal. 

Muž je kromě okradení seniorky, do jejíhož domu se za účelem zisku dostal za použití lsti, obviněn ještě z distribuce marihuany. Drogy nabízel dalším osobám na Telčsku, Třebíčsku a v Brně. Marihuanu poskytoval ke kouření dívkám a v jednom případě chlapci, kterým ještě nebylo osmnáct let, jednalo se o mladistvé a nezletilé. V jednom případě nabídl jedné z mladistvých dívek také pervitin.

Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy