Divadelní degustace v Horáckém divadle Jihlava

Také krajské Horácké divadlo Jihlava se zapojí do evropského projektu Noc divadel a návštěvníkům už zítra, v sobotu 19. listopadu nabídne netradiční prohlídku, při které budou moci zavnímat divadlo všemi smysly, ale také si spoustu věcí vyzkoušet a divadlu přijít jak se říká na chuť. „Odehrají se dvě prohlídky, ve 20 a 22 hodin, vždy pro maximálně 150 diváků,“ uvedl ředitel krajského divadla Ondrej Remiáš.

uniweb weby

Horácké divadlo Jihlava se do akce Noc divadel zapojuje už od jejího prvního ročníku. V uplynulých třech letech měli příznivci prken, která znamenají svět, možnost sami ovlivnit konec představení Marie Stuartovna, zažili Svět za oponou a v minulém roce se usadili přímo na točnu Velké scény a roztočili pomyslný kolotoč dějin, aby reflektovali loňské 75. výročí založení jediného profesionálního divadla v Kraji Vysočina.

Letošní čtvrtý ročník nese název Divadelní degustace. V rámci jednoho večera se uskuteční netradiční prohlídka, při které budou návštěvníci divadla moci zapojit všechny smysly, nejen chuť, ale také zrak, sluch, hmat nebo čich. „Dobrodružná cesta a večer jedinečných divadelních zážitků nabídne například ochutnávku kávy od Maryši, buřty komisaře Ledviny, pocítění Othellova škrtícího stisku, hučení Ondinina jezera nebo akustický divadelní kvíz. Vše ve jménu letošních Pohledů odjinud vyvrcholí netradičním pohledem přímo z jeviště do hlediště,“ prozradil umělecký šéf divadla Pavel Šimák, který bude společně s herci řídit letošní degustaci.

Noc divadel je součástí evropského projektu European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu už od roku 2008. V České republice se první ročník Noci divadel uskutečnil 16. listopadu 2013. Loňský ročník s návštěvností přibližně 50 tisíc diváků a se 130 zapojenými soubory a divadly z 36 českých a moravských měst potvrdil tuto akci jako jeden z největších divadelních svátků u nás i v Evropě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy