Drogový dealer z Táborska v rukou jihlavských policistů

Kriminalisté z Jihlavy dopadli muže, který přivážel z různých míst České republiky pervitin a ten poté distribuoval v regionu. Šestačtyřicetiletého muže kriminalisté zadrželi, při prohlídce vozu zajistili pervitin. Muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu a skončil ve vazební věznici.

uniweb weby

„Muž přijel ve večerních hodinách s vozem Škoda Octavia v Třebíči na ulici U Obůrky, kde ho zastavili policisté. Zadrženého převezli na oddělení služby kriminální policie a vyšetřování do Jihlavy, kde ho umístili do policejní cely. Kriminalisté při prohlídce vozu zajistili pervitin, krystalická látka bude dále podrobena odbornému zkoumání,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Táborska.
„Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ dodal Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Muž byl v minulosti opakovaně soudně trestán. V předchozí době se zdržoval na Jihlavsku, žil na Telčsku, sám je uživatelem drog. 
Muž je obviněn z toho, že opatřoval na různých místech České republiky pervitin a ten poté dál distribuoval. „Pervitin dovážel na Jihlavsko a prodával ho zejména v Jihlavě, Telči, Třešti a dále i jiných místech v okolí měst,“ upřesnil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality s tím, že drogy muž nakupoval například v Pardubicích, v Praze nebo Třebíči, kam pro ně jezdil vozem. Na Jihlavsko přivezl několik stovek gramů pervitinu. Drogy prodával dalším osobám, mužům i ženám. Jednotliví odběratelé od obviněného muže nakoupili pervitin v desítkách případů, někdy si drogu zájemce převzal i ve stovce případů. Většinou obviněný muž pervitin prodával, někdy ho poskytl zdarma nebo za protislužbu jako třeba opravu vozu. Minulý týden odjel do Třebíče, aby zde pokračoval v další drogové trestné činnosti, ve voze s ním byl v době zákroku ještě další muž, který si od něho pervitin kupoval. Kriminalisté oba muže zadrželi a odvezli na oddělení policie v Jihlavě. Odběratele pervitinu po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propustili.
„Na obviněného šestačtyřicetiletého muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ dodal komisař Radim Novák. Poté, co soud rozhodl o vzetí muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice.  
Případ kriminalisté dále vyšetřují. 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy