Dubnový sníh zkomplikoval dopravu na Vysočině

Cestu do práce autem i pěšky dnes ráno na Vysočině zkomplikovalo zimní počasí. Na mnoha místech jsou silnice, hlavně pak vozovky nižších tříd, obtížně sjízdné. Pokrývá je vrstva rozježděného sněhu. A bez zimních bot si dnes těžko poradí chodci, s jarní obuví je totiž čeká jaro jen v botách.

uniweb weby

„Od páté hodiny ranní jsme přijali oznámení o devíti dopravních nehodách. Jedná se hlavně o havárie vozidel. Řešíme i nehodu autobusu u obce Vyskytná, jehož řidič sjel do příkopu. Ke srážce tří aut došlo i u obce Opatov, kde se zranili dva lidé,“ informovala dnes ráno mluvčí krajské policie Jana Kroutilová.

Před půl šestou ráno na obchvatu Bohdalova havaroval řidič s osobním autem, které se převrátilo na střechu. Řidič pak skončil v péči zdravotníků.

Dále přijali policisté necelou desítku oznámení, která se týkala špatné sjízdnosti komunikací nebo komplikací v dopravě. „Je nutné, aby řidiči přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, věnovali se plně řízení a dodržovali bezpečnou vzdálenost mezi vozidly,“ připomíná Jana Kroutilová.

Sníh zaměstnává i hasiče, kteří odstraňovali popadané stromy, vyprošťovali zapadlá vozidla a zasahovali u řady nehod. Od páté ranní řešili přes třicet událostí. Nejvíce popadaných stromů odstraňovali na Pelhřimovsku, například u Černovic, Milotic nebo Zhoře, a Havlíčkobrodsku u Krásné Hory, Horní Lhotky, Veliké nebo Jedlé.  Některé silnice zůstaly kvůli popadaným stromům zcela neprůjezdné. Z příkopů vyprošťovali hasiči zapadlá auta u Čechova na Třebíčsku nebo Zhoře na Jihlavsku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy