Dukla Jihlava zadřela Motor v prodloužení

V rámci 41. kola WSM ligy se na Horáckem zimním stadionu odehrál šlágr, ve kterém proti sobě v retro dresech nastoupili soupeři HC Dukla Jihlava a ČEZ Motor České Budějovice.

uniweb weby

HC Dukla Jihlava slaví 60 let od založení klubu. Sobotní zápas byl pro tři tisíce diváků v Horáckém zimním stadionu velikým zpestřením. Před zápasem probíhala autogramiáda legend jihlavského hokeje. Oba týmy navíc nastoupily do utkání v retro dresech. Motor vjel na led jako dřívější Slavoj.

Skóre zápasu otevřeli domácí. Josef Skořepa se minutu před koncem prvního dějství protlačil k odraženému puku a už pro něj nebyl problém procpat puk za záda hostujícího brankáře.

Vedení Jihlavy trvalo až do 54. minuty. Michal Heřman si zpoza branky našel přesnou nahrávkou Jiřího Fronka, který razantní dělovkou ktyči vyrovnal stav zápasu.

Začalo se hrát v podstatě od začátku. Zajímavý duel dvou historicky největších hokejových velikánů pokračoval až do prodloužení. Už to vypadalo, že budou rozhodovat samostatné nájezdy. V 65. minutě bylo ale zásluhou gólu nejlepšího střelce Dukly Jiřího Říhy hotovo. 

Dukla Jihlava se tak mohla radovat ze zisku dvou bodů a je v tabulce stále na druhém místě. Lídrem tabulky je s přehledem tým ČEZ Motor České Budějovice, na kterého Dukla ztrácí osm bodů.

Branky a nahrávky: 19. Skořepa (Důras, Jergl), 65. Říha (Kaláb, Důras) - 54. Fronk (Heřman, Nouza). Rozhodčí: Hejduk, Kašík – Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3065. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 1:0 (Zdroj statistik: hcdukla.cz)

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.01.2017 12:49




0 +
 

Hlavní zprávy