Dukla slaví účast v baráži, rozhodl gól Richarda Diviše

V pátek se na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě odehrál rozhodující sedmý zápas semifinále play off WSM ligy mezi domácí Duklou a Rytíři Kladno. Zápas rozhodla jedna branka.

uniweb weby

Téměř šest tisíc diváků sledovalo od už od prvních vteřin velmi svižný hokej a boj o každý metr ledu. Rytíři však byli o něco aktivnější než Dukla a bylo to vidět i v osobních soubojích, které zanedlouho vyvrcholily potyčkou Vlastimila Bilčíka s Ladislavem Zikmundem. Posléze došlo v domácím brankovišti k další rozmíšce, ve které figuroval také brankář, budoucí jihlavský hrdina zápasu, Miroslav Svoboda, jenž od sudích obdržel dvě minuty za podražení. 

Rytířům se následná přesilová hra vůbec nepovedla a domácí útok se dostal do rychlého přečíslení. Richard Diviš vzal ofenzivní akci na sebe a v čase 11:06 střelou z úhlu překonal chumlem obleženého Lukáše Cikánka. Pro střídačku Kladna to byl pořádně vztyčený ukazováček.

Zápas, ve kterém se trestá každá chyba, pokračoval dál. Rytíři se snažili vyrovnat, ale na skvěle chytajícího Miroslava Svobodu si nepřišli. Největší střeleckou šanci měl Adam Zeman. Ten trefil v 27. minutě tyčku. Nebezpečné dorážky na domácí klec měli na hokejce Jan Kloz a kladenský střelec z předchozích zápasů Petr Tenkrát. Jiný střelec než Richard Diviš se však do konce základní hrací doby gólově neprosadil.

Veliké ovace sklidil brankář Miroslav Svoboda, jenž dokázal udržet nulu. Hokejisté a fanoušci Dukly tak mohli pořádně oslavit postup do baráže. Ta začíná v úterý 28. března, kdy se svěřenci Petra Vlka představí na ledě Karlových Varů. V dalších dnech se pak Jihlavští postaví Pardubicím a Českým Budějovicím.

HC Dukla Jihlava  - Rytíři Kladno 1:0

Branka a nahrávka: 12. Diviš (F. Seman). Rozhodčí: Svoboda, Kubičík – Kis, Špringl. Vyloučení: 3:3, navíc Cetkovský (Kladno) na 10 minut.
Bez využití. Oslabení:
 1:0. Střely na branku: 24:29. Diváci: 5911. Konečný stav série: 4:3. (zdroj: hokej.cz)

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.03.2017 09:12




0 +
 

Hlavní zprávy