Dušičkové věnce z humpoleckého Šatníku jsou v kurzu

Lidé se poptávají hlavně po středně velkých dušičkových věncích z přírodních materiálů. To ve středu 26. října ráno prozradila vedoucí humpoleckého Střediska charitní pomoci, takzvaného Šatníku, při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB) Lenka Hložková.

uniweb weby

Dušičkové věnce i dušičkové vazby v květináčích jsou právě v Šatníku k dostání od 17. října a zájem o ně je velký. Prodávat se budou až do středy 2. listopadu, tedy do Dušiček. 

Lenka Hložková s úsměvem zmínila, že materiálu i sil na tvoření věnců mají společně s kolegyní Pavlou Dygrýnovou ještě dost. „Teď v pátek na státní svátek budeme mít sice zavřeno, ale v pondělí 31. října a v úterý 1. listopadu tu budeme déle než obvykle. V pondělí do 18.00, v úterý do 17.30. Věnce budeme prodávat i ve středu, a to do 17.00,“ ujistila Lenka Hložková. 

Zároveň zmínila, že o věnce i vazby je letos větší zájem než loni. „Už jsme prodali skoro čtyřicet věnců. Myslím si, že je to velice pěkné číslo,“ zhodnotila s potěšením vedoucí Šatníku. Největší zájem je prý o středně velký věnec ozdobený jehličnatými větvičkami a doladěný dalšími přírodninami. Za ten zájemce zaplatí 180 korun. V nabídce je ale i menší „bráška“ za 130 korun a naopak větší věnec, jehož cena se s ohledem na použitý materiál pohybuje kolem 220 korun. Výtěžek z prodeje navíc podpoří činnost služeb při OCH HB. 
 
Zprávu o zahájení prodeje dušičkových věnců ve Středisku charitní pomoci při OCH HB najdete zde


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy