Dva opilí řidiči havarovali v sobotu na Vysočině

V sobotu 16. září vyjížděli policisté na Třebíčsku a Žďársku ke dvěma haváriím, jejichž příčinou byl alkohol v krvi řidičů.

uniweb weby

K první nehodě došlo po čtvrté hodině ranní na silnici II/360 v Trnavě mezi Pocoucovem-Třebíčí a Velkým Meziříčím. „Řidič s osobním vozem Škoda Fabia projížděl ve směru na Velké Meziříčí a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a poté vlevo mimo vozovku do travnatého silničního příkopu, kde srazil dva směrové sloupky. Vůz se  otočil kolem své osy, dopadl na střechu a skončil v silničním příkopu,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že dechová zkouška odhalila 1,44 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní - 1,35 promile alkoholu v dechu. Řidič vozidla požití alkoholu před jízdou doznal a s výsledky měření souhlasil. 
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil, hmotná škoda na voze a poškozeném dopravním zařízení dosáhla celkové výše zhruba 102 000 korun. Pětadvacetiletý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Po půl druhé odpoledne se stala nehoda na silnici I/37, když šestačtyřicetiletý řidič s osobním vozem Opel Astra projížděl ve směru od Vatína na Žďár nad Sázavou. „Při jízdě po přímém úseku do mírného stoupání nejel takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vůz na vzdálenost, na jakou měl rozhled. Přední částí vozu narazil do zadní části stojícího nákladního auta Ford Transit. Jeho řidič stál v pravém jízdním pruhu před přenosným světelným signalizačním zařízením na signál Stůj,“ dodala Dana Čírtková s tím, že policisté u řidiče zjistili dechovou zkouškou přítomnost alkoholu. „Měření vykázala hodnoty 2,02, 2,26 a 2,35 promile alkoholu v dechu. Řidič se na výzvu policistů podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové  látky,“ dodala tisková mluvčí.
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil a škoda vozidlech činí ve výši asi 40 000 korun. U řidiče nákladního vozidla byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy