Dva řidiči o víkendu na Vysočině s alkoholem, jeden havaroval

V neděli 19. března došlo na Jihlavsku k dopravní nehodě osobního vozidla, jehož řidič byl pod vlivem alkoholu. Už v pátek 17. března zaznamenali policisté podobný případ v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby

Policisté zastavili v pátek 17. března krátce po šesté hodině ráno v Mírové ulici v Havlíčkově Brodě osobní auto BMW a při kontrole zjistili, že třiapadesátiletý řidič z Ústecka je pod vlivem alkoholu. „Naměřená hodnota činila 0,96 promile, opakované dechové zkoušky byly také pozitivní, jejich výsledek byl blízký hodnotě prvního měření. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se muž podrobil. Policisté řidiči zakázali další jízdu, vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že třiapadesátiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

V neděli 19. března havaroval na silnici III. třídy mezi Švábovem a Batelovem na Jihlavsku kolem půl osmé ráno osmatřicetiletý řidič. „Z dosud nezjištěných příčin při projíždění pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo mimo komunikaci a následně narazil do stromu. Při dopravní nehodě se řidič zranil a lékař ho musel ošetřit a převézt do nemocnice. Policisté u muže  dechovou zkouškou zjistili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní, jejíž výsledek byl blízký hodnotě prvního měření,“ dodala policejní mluvčí. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Příčiny a okolnosti prověřují.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy