Dva řidiči o víkendu po nehodách zmizeli

V sobotu 14. října se staly na silnicích Vysočiny dvě havárie, od kterých první řidič ujel, druhý odešel. Prvního zachytily kamery, po druhém policisté museli pátrat.

uniweb weby

V sobotu krátce před půl pátou odpoledne havaroval v Havlíčkově Brodě osmadvacetiletý řidič osobního vozu Peugeot, když vyjížděl z parkoviště na Smetanově náměstí. „Při vyjíždění se s vozem dostatečně nestočil a při následném couvání narazil do zaparkovaného vozu Ford. Řidič peugeotu se poté znovu rozjel a odjel směrem do Horní ulice, aniž by věc dopravní nehody oznámil. Celý jeho řidičský manévr zachytil kamerový systém Městské policie Havlíčkův Brod, která na místo vyslala hlídku strážníků. Strážníci řidiče dojeli a zastavili. Na místo události strážníci přivolali policejní hlídku z obvodního oddělení Havlíčkův Brod. U řidiče policisté provedli zkouškou zjistili 2,59 promile alkoholu v dechu, což potvrdily i dvě opakované dechové zkoušky ve výši 2,89 a a  2,78 promile alkoholu v dechu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že ke zranění osob nedošlo a hmotná škoda vznikla pouze na vozidle Ford ve výši 8 000 korun. „Policisté z dopravního  inspektorátu Havlíčkův Brod celou věc zadokumentovali. Řidič zakázali další jízdu a  ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem  návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.

Ke druhá havárii došlo v sobotu ráno patnáct minut před sedmou hodinou na Jihlavsku na dálničním přivaděči mezi nájezdem a sjezdem na Průmyslovou zónu ve směru na Havlíčkův Brod. „Dosud nezjištěný řidič projížděl po silnici s osobním autem Ford Mondeo a jel ve směru jízdy od Jihlavy směrem na  Havlíčkův Brod. Při jízdě  se nechoval dostatečně ohleduplně a ukázněně, kdy na rovném úseku vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do kovových svodidel a ty v délce sedmi desítek metrů poškodil. Od svodidel se vůz odrazil zpět na vozovku, kde částečně v pravém jízdním pruhu zůstal stát. Po dopravní nehodě řidič z vozu odstranil registrační značky a z místa nehody odešel,“ přiblížila Dana Čítrková druhou nehodu, při které se také nikdo nezranil a škodu na voze a na kovových svodidlech policisté vyčíslili na 210 000 korun. „Při šetření nehody policisté  lustrací vozidla v příslušných systémech zjistili, že auto nemá platnou technickou kontrolu, po dopravní nehodě nepojízdné, tvořilo překážku v silničním provozu, a proto policisté zajistili jeho odtah. Dechová zkouška u řidiče nemohla být provedena, protože z místa dopravní nehody odešel. Věc dopravní nehody a její okolnosti jsou v šetření policistů z dopravního inspektorátu Jihlava,“ uzavřela tisková mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 15.10.2017 18:03




0 +
 

Hlavní zprávy