Dva řidiči usedli ve čtvrtek za volant pod vlivem návykových látek

Ve čtvrtek 26. ledna zjistili policisté při kontrolách na silnicích Vysočiny minimálně dva řidiče, kteří požili před jízdou návykovou látku. V Třebíči zastavili nejprve kolem půl páté ráno šestadvacetiletého muže z Třebíčska pod vlivem alkoholu, kolem deváté hodiny večer v Kyjevské ulici pak devětadvacetiletou ženu z Třebíčska, která před jízdou požila amfetamin.

uniweb weby

Šestadvacetiletý muž z Třebíčska jel ve čtvrtek s osobním autem Renault v Třebíči z Karlova náměstí do Cyrilometodějské ulice, kde ho zastavila hlídka městské policie. Strážníci při kontrole zjistili dechovou zkouškou 1,82 promile alkoholu v dechu. Na místo poté přivolali policejní hlídku z obvodního oddělení v Třebíči, kteří naměřili téměř dvě promile. Policisté vše zadokumentovali, na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Případ nadále prověřují. Šestadvacetiletému muži za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ popsal policejní mluvčí David Linhart. 

Večer při další kontrole devětadvacetileté ženy z Třebíčska policisté nejprve alkohol nezjistili, ale orientační test na zjištění přítomnosti návykových a psychotropních látek odhalil přítomnost amfetaminu. „Kvůli tomu policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření, kterému se odmítla podrobit. Policisté ženě zakázali další jízdu a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Devětadvacetiletá žena je v tomto případě podezřelá ze spáchání přestupku v dopravě, za což jí ve správním řízení hrozí finanční sankce a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ dodal David Linhart.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy