Dvacátý ročník Showdown Jihlava Podzim 2017

V sobotu 25. listopadu se uskuteční v Jihlavě dvacátý ročník turnaje ve hře pro nevidomé, aplikovaném stolním tenisu pro nevidomé. Zájemci se s ní mohou seznámit v prostorách Tyflo ČR, o. p. s., ve Fritzově ulici 4258/2 v Jihlavě.

uniweb weby

„Hra se hraje na dřevěném stole podobném stolnímu tenisu s tím, že kolem stolu jsou mantinely, na kratších stranách je do půlkruhu vyříznutý otvor v průměru 30 cm jako branka. Hraje se úzkými dřevěnými pálkami s ozvučeným míčkem, který je z tvrdého plastu, uvnitř jsou diabolky. Hráči na tento turnaj přijedou z celé republiky, turnaje se zúčastní i domácí hráči - klienti Tyflo ČR, o. p. s., a členové Organizace nevidomých z.s., kteří založili oddíl showdownu v Jihlavě,“ popisuje Pavel Hegner, ředitel Tyflo ČR, o. p. s.

Turnaj začíná v sobotu od 10.00.

Tyflo ČR o. p. s. poskytuje sociální služby nevidomým a zrakově postiženým občanům a poskytuje servis členům Organizace nevidomých s cílem usnadnění jejich života. Hlavním cílem těchto služeb je zmírnit negativní omezení způsobené zrakovým postižením a integrace zrakově postižených občanů do společnosti.
„Poskytujeme sociální poradenství, asistenční službu a výuku obsluhy náročných kompenzačních pomůcek. Podporujeme pracovní uplatnění těžce zrakově postižených občanů a poskytujeme služby směřující k účelnému využití volného času zrakově postižených (rehabilitace a masáže, sportovní aktivity, návštěvy bazénu, přednášky, vzdělávací kurzy, kluby a kroužky). Pořádáme zájezdy, soutěže, kulturní akce a sportovní turnaje,“ dodává Pavel Hegner.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.11.2017 07:07




0 +
 

Hlavní zprávy