Dvě benzínové čerpací stanice terčem zlodějů

Neznámí pachatelé se vloupali v prvních dvou dnech tohoto týdne do dvou čerpacích benzinových stanic na Vysočině. V pondělí 17. října v Havlíčkově Brodě, o den později v Černovicích.

uniweb weby

V pondělí 17. října těsně před jednou hodinou po půlnoci přepadl benzínovou čerpací stanici v Pražské ulici v Havlíčkově Brodě neznámý pachatel. „Vešel do prostor stanice v obličeji maskovaný šátkem a kapucí. Za použití nože donutil obsluhu k vydání finanční hotovosti ve výši zhruba devět tisíc korun a následně z místa utekl. Na místo ihned přijely přivolané policejní hlídky, které okolí čerpací stanice zajistily a následně po pachateli provedly rozsáhlé pátrání. Do současné doby se ho ale policistům dopadnout nepodařilo. Neznámý pachatel se v tomto případě dopustil zločinu loupeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ popsal první případ policejní mluvčí David Linhart.
Od úterý 18. října pátrají policisté také po neznámém pachateli, který se v úterý okolo čtvrt na čtyři ráno vloupal do benzínové čerpací stanice v Pacovské ulici v Černovicích. „Neznámý pachatel si na vniknutí do čerpací stanice přinesl sekeru, kterou násilně vytvořil otvor do skleněné výlohy. Uvnitř odcizil cigarety různých značek, cigaretový tabák různých značek a dále vysunul zásuvku pokladny, ze které odcizil kovové mince různých nominálních hodnot. Jednáním způsobil pachatel poškozené společnosti škodu převyšující 45 tisíc korun. Přivolaní policisté místo benzínové čerpací stanice řádně zajistili,“ dodal David Linhart.
Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci, pachateli v případě jeho dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy