Dvě havárie motocyklistů v sobotu na Vysočině

Dvě havárie s účastí motocyklistů na silnicích Jihlavska vyšetřují po sobotě 10. června policisté, k oběma došlo vpodvečer a zranilo se při nich sedm lidí.

uniweb weby

„Po sedmnácté hodině se v katastru Plandrů na křížení silnic II/523 a III/13111 srazil jednatřicetiletý řidič motocyklu Kawasaki Ninja, který jel po silnici II/523 ve směru jízdy od Jihlavy k Bílému Kameni, a cyklisty. Nehoda se stala při předjíždění cyklisty, který odbočoval na Plandry. Motocyklista se zranil a z místa dopravní nehody byl vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice v Jihlavě. Zranění utrpěl také sedmačtyřicetiletý cyklista, který musel být z místa dopravní nehody také převezen do jihlavské nemocnice. U obou účastníků nehody policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky.  Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 82 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem dalšího šetření,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

K další nehodě vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Jihlava v sobotu před osmnáctou hodinou. „Nehoda se stala na silnici II/406 v ulici Dr. Richtra v Třešti. Třiadvacetiletý řidič motocyklu projížděl po silnici ve směru jízdy od Telče na Jihlavu. V místě ale nerespektoval vodorovné dopravní značení podélná čára souvislá. Přejel s motocyklem do protisměru a začal předjíždět řidiče autobusu v místě, kde neměl rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí. Při předjíždění ohrozil protijedoucího řidiče osobního vozidla a čelně se s ním střetl. Po nárazu byl motocyklista odražen a narazil do levé strany autobusu, kterého původně předjížděl. Ve voze Škoda Octavia cestovaly celkem čtyři osoby. Všechny byly převezeny do jihlavské nemocnice k ošetření. Při dopravní nehodě si řidič motocyklu způsobil těžké zranění, se kterým musel být letecky transportován do nemocnice v Brně. Policisté provedli u všech řidičů dechové zkoušky s negativními výsledky. Silnice byly v místě nehody v době vyšetřování okolností nehody a po dobu odstraňování následků zcela neprůjezdná. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 130 000 korun. Havarovaný motocykl policisté zajistili pro účely znaleckého zkoumání. Případ dopravní nehod  policisté dále šetří,“ uzavřela tisková mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.06.2017 14:15




0 +
 

Hlavní zprávy