Dvojice pachatelů okradla starší ženu, teď se zodpovídají policistům

Jihlavským kriminalistům se podařilo vypátrat pachatele krádeže, k níž došlo vloni v létě na Telčsku. Muž a žena se za použití lsti dostali do domu, v nestřeženém okamžiku místnosti prohledali a odcizili peníze i šperky.

uniweb weby

Třiašedesátiletou ženu okradla dvojice v pátek 26. srpna v obci nedaleko Telče. „Po jedné hodině odpoledne přišli k rodinnému domu muž a žena, vnikli až na verandu a obyvatelce domu tvrdili, že mají zájem o koupi medu. Když starší žena pro med šla, využili situace a v jedné z místností odcizili šperky a finanční hotovost v hodnotě přes třicet tisíc korun, poté z místa odešli. Následně obyvatelka domu zjistila, že byla okradena a případ oznámila policii,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání pětadvacetileté ženy a dvaačtyřicetiletého muže, oba z Brněnska. „Žena i muž byli obviněni z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, spáchaných ve spolupachatelství,“ dodal Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality. Oba obvinění byli v minulosti již opakovaně soudně trestáni, muž více než desetkrát. Oba mají za sebou už i nepodmíněný trest odnětí svobody. Obviněná žena byla odsouzena za jinou majetkovou trestnou činnost trestem odnětí svobody na konci loňského června a další krádeže se dopustila už za přibližně dva měsíce.

Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují. Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.03.2017 10:55




0 +
 

Hlavní zprávy