Dvojice podvedla téměř dvě stovky lidí, skončila v rukou policistů

Mladá žena a muž prostřednictvím internetu nabízeli ke koupi různé věci, zejména elektroniku, Téměř dvě stovky lidí z různých míst České republiky ale po zaplacení nic neobdržely. Dvojice tak získala téměř dvě stě tisíc korun. Nyní čelí obviněni ze spáchání trestného činu.

uniweb weby

„Dvojice je obviněna z toho, že na různých místech v období od loňského podzimu do letošního února inzerovali společně na internetových portálech k prodeji různé věci. Nejčastěji nabízeli mobilní telefony a tablety, dále pak například oblečení, peněženky, kabelky, hodinky a diáře. Ve skutečnosti ale nabízené věci neměli v úmyslu ani po zaplacení zájemcům dodat. Jejich cílem bylo kupující podvést a získat tak pro sebe finanční prospěch. Při prodeji vystupovali pod různými identitami a s poškozenými komunikovali prostřednictvím nejrůznějších emailových adres, kterých založili desítky, případně s nimi jednali telefonicky.
Pokud někdo projevil o podvodně nabízené zboží zájem, nechávali si peníze obviněný muž a žena posílat na své účty, které měnili. Částky se pohybovaly v několika tisících korun. Někdy nakupující nesouhlasil se zasláním celé požadované finanční částky a v těchto případech po dohodě odeslal na účet podvodníků sjednanou zálohu, což bylo několik stovek korun. V obou případech ale zájemci po zaplacení vybranou věc neobdrželi, obviněný muž se ženou si peníze nechali a přestali s podvedenými komunikovat. Peníze dvojice použila pro svoji potřebu, celkově takto oba získali od 191 lidí bezmála dvě stě tisíc korun. Mezi podvedenými jsou necelé dvě desítky lidí z Vysočiny,“ popsala případ, který kriminalisté v současné době dále vyšetřují, policejní tisková mluvčí Jana Kroutilová.

Muž je opakovaně soudně trestaný recidivista, který si v současné době ve věznici odpykává trest odnětí svobody za násilnou trestnou činnost, také žena už byla v minulosti soudně trestána za majetkovou trestnou činnost.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Prahy a dvaadvacetileté ženy z Trutnovska. „Muž i žena jsou obviněni ze spáchání přečinu podvodu, kdy činem byla způsobena větší škoda,“ dodal Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality. 

„Vzhledem k tomu, že činem byla způsobena větší škoda, hrozí za spáchaný přečin přísnější postih. Obviněnému muži a ženě může být uložen trest odnětí svobody až na pět let,“  uzavřel Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.11.2017 10:04




0 +
 

Hlavní zprávy