Dýňová váza, polévka, koláč i podzimní dílničky pro děti nabízí Zámek Žďár nad Sázavou

Dýně se dokutálely na zámek ve Žďáru nad Sázavou a v sobotu 29. října od 15.00 do 18.00 bude jejich velký den. Budou z nich vyřezané obličeje, vydlabané vázy s naaranžovanými květinami a polévka i dezerty. Děti budou moci tvořit v keramických dílnách nebo z podzimních plodů.

uniweb weby

„Dekoraci v podobě dýňové vázy nemá každý. Kdo přijde na náš Dýňový den, může si oranžovou krasavici za 50 korun koupit, vydlabat a naaranžovat do ní květiny. Pokud se nedostaví fantazie, lektorka ráda pomůže. Ti, kteří se k nám chystají, by si neměli zapomenout malý nožík a lžíci. Děti mohou za asistence rodičů dýně dlabat a vyřezávat strašidelné obličeje,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

O dýních se říká, že jsou královny podzimu. Kromě dekorací jsou populární i v kuchyni. „Den dýní se bez dýňových dezertů jako je cheesecake nebo muffiny, dýňového caffé latte, polévky nebo koláče neobejde. Na zahřátí bude svařák, a to i dětský bez alkoholu. Každý si vybere to své,“ popisuje Lucie Herberová.

Dětské dílničky s keramikou i podzimními plody

Z darů přírody se dá vytvořit ledacos. „Barvy podzimu jsou pestré a byla by škoda je nevyužít, proto si děti vyrobí masky z listí, které budou hezky zdobit jejich obličeje. K dispozici jim bude i keramika, omalovánky nebo se zabaví malováním dýňového přívěsku ze speciální hmoty. Dílničky stojí 50 korun, cena zahrnuje materiál,“ vyjmenovává Lucie Herberová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.10.2016 13:26




0 +
 

Hlavní zprávy