Festival dokumentů Jeden svět 2017 míří do Havlíčkova Brodu

Dokumentární festival Jeden svět, největší dokumentární festival s lidskoprávní tématikou na světě, se letos koná od 6. do 15. března v Praze s podtitulem : Umíme spolupracovat?! Následně navštíví 32 dalších měst v České republiky včetně Havlíčkova Brodu.

uniweb weby

Letošní ročník dokumentárního festivalu Jeden svět, jehož ústředním sloganem je Umění spolupráce neboli pozitivní motiv, který se stává protikladem k negativně formulovaným sdělením dnešní doby, se snaží najít odpovědi na řadu otázek. Ztratila už dnešní společnost tolik potřebnou schopnost spolupracovat? Jsme svědky nástupu populismu, negativních kampaní na sociálních sítích, rozbíjení tradičních společenských či kulturních hodnot?
„Spolupráce je především vzájemná komunikace a sdílení. Zvykli jsme si, že slovo sdílet znamená rychle poslat dál příspěvek na FB, který jsme si ani pořádně nepřečetli. Vraťme se k původnímu smyslu slova sdílení. Znamená to dělit se, být ochoten sám sobě něco upřít a zvažovat důsledky své volby pro ostatní,“ uvádí ředitelka festivalu Jeden svět Hana Kulhánková a dodává: „Spolupráce není samozřejmost. Je to schopnost, které se postupně učíme. V poslední době se ale spolupráce stala uměním a ovládá ji jen málokdo.“
S festivalem Jeden svět se budou moci zájemci seznámit v Havlíčkově Brodě ve dnech 24. až 26. března, kdy bude pro diváky připravena pestrá nabídka dokumentárních filmů, koncertů nebo diskuzí se zajímavými hosty.
„Novinkou letošního festivalu je především kategorie Volte změnu! zaměřená na populistická hnutí i občanské aktivisty a aktivistky, jež potřeba změny přivedla až do politické arény. Dalšími programovými kategoriemi jsou: Tváře města, rodinné štěstí, Kdo je tady normální?, Moc médií a další,“ shrnuje programová ředitelka havlíčkobrodské části festivalu Aneta Jarošová.
„Přípravy na festival jsou v plném proudu. V těchto dnech tvoříme dramaturgii, zajišťujeme doprovodný program, připravujeme projekce pro školy či domovy důchodců,“ doplňuje Aneta Jarošová. Festival Jeden svět Havlíčkův Brod podporuje také město Havlíčkův Brod.
 
Další informace na webu festivalu Jeden svět.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy