Gabriela Beňačková zazpívá v Kamenici u Jihlavy

V pátek 6. a v sobotu 7. října se v Jihlavě v rámci Mezinárodní pěvecké soutěže pro operní pěvce ze 42 zemí světa uskuteční Mistrovské pěvecké kurzy sopranistky Gabriely Beňačkové, která bezesporu patří mezi neúspěšnější sopranistky všech dob. Vyvrcholí koncertem účastníků a Gabriely Beňačkové v Kamenici u Jihlavy.

uniweb weby

„Ve své kariéře odzpívala nespočetně operních představení na nejprestižnějších operních scénách světa, jako je například milánská La Scala, Metropolitní opera v New Yorku, Vídeňská Státní Opera a další. Nyní přijíždí do Jihlavy, aby předala své zkušenosti z těchto světových podií mladé, nastupující generaci operních pěvců. Mistrovského pěveckého kurzu se zúčastní šesti vybraných operních pěvců. Výuka probíhá za klavírního doprovodu dirigenta Slovenského národního divadla v Bratislavě Branka Ladiče,“ popsal Jakub Pustina, který celý projekt pořádá.
Kurz vyvrcholí koncertem všech absolventů, který se uskuteční 
v neděli 8. října od 18.00 v kostele v Kamenici u Jihlavy

„Koncert je jedinečnou možností, kde návštěvníci mohou slyšet výkony vynikajících operních talentů a současně se setkat s legendární sopranistkou Gabrielou Beňačkovou. Po koncertě proběhne autogramiáda Gabriely Beňačkové,“ zve Jakub Pustina.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy