Hasiči likvidovali v neděli požár hostince v Dobroníně

V neděli 5. března dopoledne hořel objekt bývalého hostince ve Štocké ulici v Dobroníně na Jihlavsku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Polné a Jihlavy společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Dobronína, Polné a Štoků.

uniweb weby

„Hustý dým valící se z hořícího převážně dřevotřískového objektu byl viditelný na desítky metrů. Jako první dojela na místo události jednotka profesionálních hasičů z Polné. V době příjezdu této jednotky se z budovy valil hustý dým a začaly šlehat plameny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a objekt odpojili od přívodu elektrické energie.Od prvopočátku hasiči také pracovali s informací, že uvnitř hořícího objektu může být muž, který zde velmi často přespával. Tato informace se naštěstí nepotvrdila,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Hasiči se kromě hašení objektu zaměřili také na ochranu okolí a před plameny chránily vzrostlé stromy v těsné blízkosti požářiště. Hasiči odpoledne dohašovali ohniska hoření a rozebírali požárem zasažené konstrukce objektu. 

„Před druhou hodinou odpoledne hasiči požár zlikvidovali a zasahující jednotky velitel zásahu postupně odeslal zpět na své základny. Dohled nad požářištěm následně převzala místní jednotka sboru dobrovolných hasičů. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 700 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za sto tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. Vyšetřovatel hasičů pracuje hned se třemi verzemi, jak k požáru mohlo dojít. Buď jej mohla způsobit technická závada na elektroinstalaci, nedbalost, nebo také mohl někdo objekt úmyslně zapálit,“ dodala Petra Musilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy