Havlíčkobrodský závod Hartmann - Rico slaví dvojí jubileum

V letošním roce si připomene společnost Hartmann - Rico hned několik jubileí. Společnost završí v roce 2017 čtvrtstoletí své působnosti v České republice, výrobní závod v Havlíčkově Brodě oslaví už 130 let. Jako dárek si havlíčkobrodský závod nadělil v pořadí už osmou výrobní linku za sedm milionů korun, která bude spuštěna v průběhu ledna.

uniweb weby

Jeden z nejvýznamnějších zaměstnavatelů na Vysočině díky ní nabídne další dvě desítky pracovních pozic. Už v říjnu loňského roku závod slavnostně otevřel sedmou výrobní linku zhruba za sedm milionů korun. „Do rozšíření výroby a technologií v havlíčkobrodském závodu bylo v uplynulých třech letech investováno více než 27 milionů korun a zaměstnanost v regionu jsme podpořili čtyřmi desítkami nových pracovních míst. Naše výroba je specifická nejen vysokým standardem a kvalitou, ale i tím, že se na celé produkci významně podílí ruční výroba, až 90 % všech zaměstnanců závodu proto tvoří ženy. Díky novým linkám vyprodukujeme týdně až 55 tisíc kusů roušek, což nám umožňuje uspokojit vysokou poptávku po českých výrobcích především v Německu, Franci a dalších státech Evropské unie,“ říká ředitel závodu Hartmann - Rico v Havlíčkově Brodě Tomáš Otradovský.

Výrobní závod Havlíčkův Brod se specializuje na výrobu komplexních operačních roušek pro jednorázové operační krytí. Tyto roušky jsou součástí operačního setu určeného pro konkrétní druhy zákroků. Design se vždy přizpůsobuje přání zákazníka. Výrobní linky tak opouštějí například roušky používané při císařském řezu či urologickém vyšetření. 

„Hartmann - Rico působí v České republice už 25 let a jeho výrobky jsou žádané po celém světě. Každoroční růst obratu a investice v řádu desítek milionů korun dokazují, že české výrobky mají ve světě velmi dobré jméno a zákazníci oceňují jejich kvalitu. Jsem velmi rád, že se našim závodům daří, a úspěšně navazují na dlouhou tradici české výroby,“ říká výkonný ředitel společnosti Hatmann - Rico Tomáš Groh

Historie závodu v Havlíčkově Brodě sahá až do roku 1887, kdy se v něm vyráběly sukno a vlna. V roce 1938 objekt koupila firma Rico a pro místní výrobu to znamenalo orientaci na zdravotnické výrobky. Vyráběly se zde obinadla, gáza, obvazové vaty či dámské vložky. V letech 1973-75 byla vybudována čtyřpodlažní výrobní budova (zrekonstruována roku 2001) a v roce 1993 se Rico stal 100% dceřinou společností Paul Hartmann AG.

Společnost Hartmann - Rico, a. s., patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti Paul Hartmann AG do tehdejšího podniku Rico Veverská Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny Hartmann se sídlem v Heidenheimu  v Německu. Více než 20 let působí Hartmann - Rico také na území Slovenska se sídlem v Bratislavě. Hartmann – Rico zaměstnává celkově více než 1 650 zaměstnanců.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy