Havlíčkobrodský Zvoneček zve masky do průvodu a diváky na veselou podívanou

Na šedesát originálních masek v průvodu, kolem dvaceti muzikantů hrajících do kroku a nespočet diváků. Tak každý rok vypadá Masopustní jarmark v Havlíčkově Brodě pod taktovkou tamního Mateřského centra Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Letos se uskuteční v neděli 26. února.

uniweb weby

Jak prozradila vedoucí brodského Mateřského centra Zvoneček Anna Doleželová, přihlášené masky se mohou těšit na to, že budou představeny na pódiu, které bude opět stát na Havlíčkově náměstí, a že dostanou něco dobrého na zub. Stydlivější účastníci průvodu se ale nemusejí bát, že by se diváci dozvěděli pravé jméno toho, kdo se pod maskou ukrývá. „Když přijde maska krávy, řekneme přítomným, že si nyní prohlíží krávu. Když dorazí maska doktora, představíme ji jako doktora,“ ujistila s úsměvem Anna Doleželová. 

Masopustní průvod vyjde s úderem druhé hodiny odpolední ze Skaut klubu v Horní ulici. Odtud zamíří na Havlíčkovo náměstí, kde bude připraveno pódium na přehlídku masek. Nebude chybět ani tradiční rituál. „Obviníme a poté za přítomnosti představitelů města Havlíčkův Brod popravíme kobylku za všechny hříchy města. Nakonec ji ale vzkřísíme,“ popsala Anna Doleželová. 

Na organizaci akce se podílí Folklórní soubor Kalamajka, Havlíčkobrodská dechovka a Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Sponzory jsou Město Havlíčkův Brod, PROSS reklama, Pekárna Vilém a Pekárna Habry, medovina Sobotka, Jatka Perknov a palačinky Turinská. Mediálním partnerem je Televize HBin. 

Zájemci se mohou do masopustního průvodu hlásit v Mateřském centru Zvoneček, Rubešovo náměstí 171, nebo na tel. 569 428 438, 777 736 068, či na e-mail zvonecek@charitahb.cz. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy