Havlíčkobrodští se mohou těšit na další ročník půlmaratonu

V sobotu 17. září odstartuje další, v pořadí už třetí ročník Havlíčkobrodského půlmaratonu. Spolu s ním bude Havlíčkův Brod pořádat také Mistrovství České republiky v běhu veteránů.

uniweb weby

Oba tyto závody se uskuteční ve stejný den a na stejném místě. Veteráni ovšem budou mít vlastní vyhlašovanou kategorii. „Mistrovství veteránů je celorepubliková akce a každý rok se koná někde jinde a tentokrát oslovil svaz nás,“ uvedla za organizátory Pavla Miksová, která má na starosti komunikaci s veřejností.

Hlavním cílem půlmaratonu je motivovat obyvatele Havlíčkova Brodu ktomu, aby začali běhat. „Cyklostezka kolem Sázavy, kterou tu máme, je na běhání jako stvořená. Lidé si také kromě závodu mohou užít atmosféru, která panuje kolem trati a doprovodný program,“ dodává Miksová s tím, že finální podoba programu ještě není hotová, ale z potvrzených aktivit se přítomní mohou těšit například na siloměr, test rychlosti nebo přehlídku partnera celé akce, společnosti Pleas.

Vzhledem ke stále se zvyšující popularitě byli organizátoři donuceni navýšit kapacitu závodu. „Pro letošní rok je kapacita nastavena na skoro 700 závodníků. 375 ve štafetách a zhruba 300 jednotlivců. Nebude možnost jít na nějaká závratně vysoká čísla, protože nám to nedovoluje cyklostezka,“ vysvětluje Miksová.

Původně závod pro zaměstnance firmy

Nápad na uspořádání půlmaratonu se zrodil v hlavě ředitele holdingu společnosti B:GROUP. „Náš pan ředitel chtěl uspořádat sportovní akci. Bavilo ho běhání, a tak se rozhodl, že uděláme něco pro zaměstnance. Na nultém ročníku bylo nějakých padesát zaměstnanců, plus partneři a zákazníci. Další ročník jsme si řekli, že závod otevřeme pro širokou veřejnost. Bylo to celkem úspěšné, a tak jsme se rozhodli, že budeme pokračovat,“ upřesňuje Miksová.

Autor: Tomáš Beránek, účastník Letní žurnalistické školy KHB 2016


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.08.2016 07:40




0 +
 

Hlavní zprávy