Havlíčkův Brod: Tajní agenti nejen v televizi, ale i v žurnalistice

Když se řekne agent, většina lidí si představí muže v černém obleku, s tmavými brýlemi na nose a pistolí po ruce. Jeho posláním je odhalovat skryté zločiny. Málokdo tuší, že existují novináři, kteří to mají stejně. Pouze jsou oblečeni běžně, bystré oči si kryjí maximálně optickými skly a jejich zbraní je většinou propiska. A počítač.

uniweb weby

Letní žurnalistická škola si v pátek 19. srpna jako závěrečného hosta týdne pozvala jednu z největších představitelek investigativní žurnalistiky v České republice, Pavlu Holcovou. Ta vystudovala žurnalistiku a iberoamerikanistiku na Univerzitě Karlově v Praze. Šest roků pracovala pro Člověka v tísni jako vedoucí Kubánské sekce. V roce 2013 založila České centrum pro investigativní žurnalistiku (ČCIZ), které získalo ocenění GlobalShiningLight za články o nezákonných obchodních aktivitách ázerbájdžánského prezidenta a jeho rodiny. Také se podílela na různých případech, například na vyšetřování srbského organizovaného zločinu a podezřelých ruských investic v Černé Hoře.

Přednáška o další oblasti žurnalistiky se bude konat tradičně na Staré radnici v Havlíčkově Brodu v 19.00 a završí celotýdenní besedový program.

Autorka: Petra Hušnerová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
19.08.2016 12:06




0 +
 

Hlavní zprávy