HB SKI TEAM nejúspěšnějším týmem z ČR na nejdelším obřím slalomu světa Gardenissima 2017

Závodníci z Havlíčkova Brodu získali rekordních 5 medailí na mezinárodních závodech ve Val Gardeně.

uniweb weby

        V termínu 1.-2.4.2017 se v jihotyrolské Val Gardeně konal již 21. ročník nejdelšího obřího slalomu světa, kam se každé jaro sjíždí závodníci zcelého světa od Argentiny po Japonsko. Na startu tohoto již legendárního závodu se potkají hvězdy světového poháru a olympiád, sportovní novináři, výkonnostní závodníci, ale i úplní amatéři, kteří chtějí tuto šestikilometrovou „bestii“ pokořit a užít si skvělou atmosféru opravdu velkého a profesionálně připraveného závodu, a alespoň na chvíli se vžít do role profesionálních lyžařů. Tento zážitek si každoročně nenechá ujít přes 700 startujících.


Závodní trať se skládá z paralelního obřího slalomu, který se po prvním kilometru spojí do jedné trati. Start se nachází ve výšce 2518 m n.m. a cíl ve 1485 m n. m., převýšení závodu je neuvěřitelných 1033 m. Na trati se každý závodník musí vypořádat se 115-ti branami. Letošní závod musel být zhruba o 2 km zkrácen zdůvodu velkého oteplení a zachování regulérních podmínek pro závodníky. Zkrácení trati rozhodně závodu neubralo na jeho atraktivnosti.

Letos se do Val Gardeny vypravila z Havlíčkova Brodu rekordní 45-ti členná výprava, která se postarala i o rekordní výsledky. V kategorii dospělých získali zlaté medaile hned tři závodníci. Iva Nováková v kategorii nejstarších závodnic, Daniela Jozlová pro změnu v kategorii nejmladších závodnic a třetí zlatou získal v kategorii sportovních novinářů David Myslivec. Druhý den se konal závod dětí, který měří úctyhodné 2 km, zde se HB SKI TEAM také nenechal zahanbit a získal hned dvě medaile v nejmladší kategorii. O bronz se postarala Anna Policarová, která zaostala pouhých 79 setin za zlatem! Stříbrnou medaili získal David Chroustovský, který na vítěze kategorie chlapců ztratil 3 vteřiny ( oba ročník 2009).


HB SKI TEAM se stal letos nejpočetnější a neúspěšnější českou výpravou na tomto závodě. Třešničkou bylo třetí místo v kategorii fan club, kde závodníci získali ještě 3. místo jako Fanclub Ondřeje Banka. Závodníci z Vysočiny dokázali světu, že i trénink na 370 metrů dlouhé sjezdovce Šacberk, kde pravidelně trénují, vede až na stupně vítězů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy