Händelovo Aleluja zazní o víkendu v Telči

Třebíčský soubor Musica animata ve spolupráci s radnicí v Telči pořádá v sobotu 22. subna koncert jednoho z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš.

uniweb weby

„Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor Aleluja, který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec,“ představuje Karel Tomek, hlavní pořadatel koncertu.

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou, Jaroměřicích nad Rokytnou, Třebíči (kostel sv. Martina a bazilika sv. Prokopa), Velkém Meziříčí, Lomnici u Tišnova a Moravských Budějovicích uvádí toto oratorium Musica animata i v Telči. Po dalších několika koncertech bude mít toto dílo v podání třebíčského souboru derniéru v červnu 2017 v brněnské katedrále.

Sobotní koncert začíná v 16.00 v kostele Jména Ježíš v Telči. Účinkují: Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet Třebíč (umělecký vedoucí Vít Coufal), řídí Karel Tomek.

Projekt finančně podpořilo město Třebíč. Dobrovolné vstupné bude použito na úhradu nákladů koncertu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy