Händelovo Aleluja zazní v Moravských Budějovicích

Třebíčský soubor Musica animata pořádá v sobotu 11. února ve spolupráci s Besedou Moravské Budějovice koncert jednoho z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš.

uniweb weby

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou, Jaroměřicích nad Rokytnou, Třebíči v kostele sv. Martina a bazilice sv. Prokopa, Velkém Meziříčí a Lomnici u Tišnova uvádí toto oratorium Musica animata i v Moravských Budějovicích. Po dalších několika koncertech bude mít toto dílo v podání třebíčského souboru derniéru v červnu 2017 v brněnské katedrále.

„Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor Aleluja, který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec,“ popisuje za pořadatele Karel Tomek, který zve zájemce v sobotu 11. února v 16.00 do kostela sv. Jiljí v Moravských Budějovicích, kde budou mít možnost za dobrovolné vstupné prožít hluboké poselství této nadčasové skladby v provedení velkého smíšeného pěveckého sboru, sólistů a orchestru. Provedeny budou všechny sborové části a výběr nejlepších částí sólových.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy