Hospodu ve Vepříkově obsadili karbaníci

V sobotu 25. března poblíž hospody ve Vepříkově začal kolem osmé hodiny ráno boj o místo k zaparkování auta. Velký počet aut byl známkou velké účasti karbaníků na turnaji v mariáši. Vepříkovský Sbor dobrovolných hasičů (SDH) uspořádal už 18. ročník tradiční karetní hry.

uniweb weby

Před zahájením turnaje se všichni posilnili polévkou prdelačkou. Po deváté hodině začalo Jarní kolo, ve kterém hrálo osmdesát hráčů. Dvě kola se odehrála do oběda a zbývající dvě kola po výborném guláši.  

Na turnaji nechyběl nestor mariáše Antonín Bártl ze Zdislavic u Humpolce, který si hru užívá i ve svých 85 letech. Na turnaji skončil na čtvrtém  místě. Vítězem se stal Zdeněk Chalupa z Prahy, který si odvezl tradiční výhru v podobě vepřové kýty. Druhé místo obsadil Miloslav Adamec z Havlíčkova Brodu. Na třetím místě skončil Zdeněk Kubánek, který osobě prohlásil že je chalupář z nedaleké obce Klouzovy. Jinak trvalé bydliště má v Chrudimi. Všichni hráči neodjeli domů s prázdnou a byli obdarováni „masovou cenou“, dostali jitrnice, jelita, tlačenku nebo porce masa. „Chci poděkovat hráčům za účast. Také děkuji našim sponzorům a všem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu našeho turnaje. Druhou část 18. ročníku Vepříkovského mariáše pořádáme v sobotu 18. listopadu 2017,“ uvedl Jiří Piskač, starosta SDH Vepříkov.


F1:   vlevo nejstarší hráč turnaje Antonín Bártl a Jan Venc

F2: Vítěz turnaje Zdeněk Chalupa vyhrál vepřovou kýtu

F3: zleva Miloslav Adamec, Zdeněk Chalupa a Zdeněk Kubánek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy