Hradozámecká noc ukončí letní sezonu v památkách Vysočiny

Letní akce na památkách Vysočiny vyvrcholí v sobotu 27. srpna sedmým ročníkem Hradozámecké noci. Celorepublikovým centrem je s ohledem na probíhající Lucemburský rok hrad Karlštejn, na Vysočině se zapojí zámky v Náměšti nad Oslavou a Telči a kostel sv. Víta v Zahrádce.

uniweb weby

Hradozámecká noc na zámku v Náměšti nad Oslavou

Na návštěvníky zámku vNáměšti nad Oslavou čekají tradiční večerní a noční hrané prohlídky. Ty budou doplněny vystoupením pod názvem Varieté Beneto s interaktivním zapojením diváků, kteří se stanou součástí jednotlivých výstupů, jakými jsou třeba prostřelení poháru, házení nožů, výuka šermu či prostřelení hlavy. Vše je prováděno pomocí triků nebo iluze, takže nikomu nehrozí újma na zdraví či ohrožení života. Prohlídky začínají vkaždou celou hodinu od 18.00 do 22.00

Noční prohlídky na zámku v Telči

Zámek vTelči nabízí o Hradozámecké noci noční prohlídky Píseň pro Zachariáše. Během nich budou návštěvníky doprovázet historické postavy – Zachariáš zHradce, Kateřina zValdštejna či Perchta zRožmberka známá jako Bílá paní, ale i další významné postavy telčské historie, které se představí se svými kladnými i zápornými vlastnostmi popsanými v kronikách či pověstech. Prohlídky budou probíhat každou celou hodinu od 19.30 do 22.30 a je možné se na ně rezervovat.

Hradozámecká noc vkostele sv. Víta v Zahrádce

Poněkolikáté se během Hradozámecké noci otevře také kostel sv. Víta v Zahrádce u Ledče nad Sázavou. Večerní program uvedou kostýmované prohlídky, které začínají v 18.00 a 19.00. Tvořivě zdatné děti i dospělí mohou tento čas strávit vdílnách. Od 20.00 je připravený komponovaný kulturní program. Po úspěších vpředchozích letech čeká opět na návštěvníky stezka odvahy, na niž se mohou vydat od 20.30. Večerní program symbolicky zakončí barokní ohňostroj.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy