Hrátky s koňmi - hiporehabilitace pomáhá

Ve středu 19. října zahájila Yvonna Horská, studentka třetího ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce, na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava, první akcí nazvanou Umí si kůň hrát? projekt Hrátky s koňmi.

uniweb weby

Akce se uskutečnila v zařízení Oblastní charity Jihlava ADAPTA na Mahenově ulici v Jihlavě. Zúčastnilo se jí osm uživatelů služeb organizace a tři pracovnice. Cílem akce bylo seznámit zájemce o projekt s možnostmi využití hiporehabilitačních her – aktivity pomocí koní (AVK). Na zmenšeném modelu koní a jednotlivých herních pomůckách autorka projektu ukázala hry a pomohla zájemcům si je vyzkoušet.

„Akce měla příznivý ohlas, účastníci si měli možnost nacvičit některé hry s pomůckami, které se využívají v přímém kontaktu s koňmi,“ uvedla autorka projektu. „Další akce projektu je plánovaná na listopad, kdyby se měli zájemci setkat s terapeutickými koňmi v Zookoutku při Psychiatrické nemocnici v Jihlavě,“ dodala Yvonna Horská.

Další workshop se uskuteční opět v prostorách Adapty, a na začátek roku 2017 autorka projektu připravuje výstavu na téma Co pro mě znamená kůň.

Projekt Hrátky s koňmi zpracovává Yvonna Horská vrámci závěrečné absolventské práce a navazuje na úspěšný projekt, který pro stejnou cílovou skupinu připravila v loňském školním roce během praxe ve druhém ročníku. Autorka se problematice hiporehabilitace dlouhodobě věnuje v rámci své pracovní náplně.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.10.2016 18:06




0 +
 

Hlavní zprávy