Jak byl umučen Toufar? Detaily v knize, kterou v Brodě představil Miloš Doležal

Během pátečního odpoledne poctil Podzimní knižní veletrh svou návštěvou básník, spisovatel a dokumentarista Miloš Doležal, který podebatoval s veřejností o tématech svých knih. Doležal zasvětil posledních téměř dvacet let objasňování okolností umučení číhošťského pátera Josefa Toufara.

uniweb weby

Rodákovi z Háje u Ledče nad Sázavou se od původně beznadějného nedostatku informací a spíše odmítavého postoje veřejných představitelů i číhošťských obyvatel podařilo dosáhnout až na uložení knězových ostatků padesát let poté.

Řadě fragmentů tohoto pátrání se věnuje i ve své poslední knize Krok do tmavé noci, kterou, stejně jako audio verzi díla Jako bychom dnes zemřít měli, přijel představit na havlíčkobrodský knižní veletrh a při této příležitosti se setkal se čtenáři.

Do Havlíčkova Brodu dorazil ve společnosti archeologa Jana Havrdy, který vedl proces exhumace na Ďáblickém hřbitově, a pražské radní Evy Vorlíčkové, která hledání ostatků napomohla, co se oficialit týče. Ti také promluvili o svém pohledu na celé pátrání. Autor zmínil o řadě faktů známých ze svých publikací i audiovizuálních dokumentů. K nim pak připojil také některá osobnější hodnocení a názory.

Ti, kteří pana Doležala nezastihli, se s ním v prostorách KD Ostrov mohou setkat ještě v sobotu 15. října od 12:00, kdy se bude konat autogramiáda audioknihy Jako bychom dnes zemřít měli. 
Text a foto: Karolína Sedláčková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
14.10.2016 18:30




0 +
 

Hlavní zprávy