Jak chránit přírodu kolem nás, napoví nová výstava občanského sdružení Zelené srdce

Šest panelů expozice Pomáháme přírodě. Kde? No, přece doma! s atraktivními fotografiemi a doprovodnými kresbami Antonína Urbánka přináší přehlednou formou ztvárněné rady a návody, jak může každý z nás pomáhat přírodě přímo u sebe doma či na zahradě. Zájemci ji mohou zhlédnout v Literárním klubu knihovny v Humpolci.

uniweb weby

„Na třech panelech věnovaných tematicky jednotlivým místnostem (kuchyni, koupelně a dětskému pokoji) naleznou návštěvníci například tipy, jak mohou šetřit vodou, jak omezit a také správně třídit odpady, které hračky jsou nejen šetrné k přírodě, ale i ke zdraví dětí. Dozví se také, co je to vermikompostér, jak poznat vajíčka od „spokojených slepic“ a mnoho dalšího. Čtvrtý panel pak přináší základní informace o tom, co si představit pod pojmem přírodní zahrada, jak ubytovat užitečné pomocníky ze zvířecí říše, nebo s čím nám mohou pomoci kachny indičtí běžci,“ přibližuje nejnovější počin sdružení jedna z autorek, Petra Mottlová.
 
„Naším cílem bylo ukázat jednoduchou a širokému spektru návštěvníků srozumitelnou formou alespoň něco z toho, co lze relativně jednoduše ovlivnit přímo u sebe doma. Celá výstava se tak nese v pozitivním duchu „jak na to“, pouze poslední, ilustrovaný, panel jsme věnovali několika ukázkám zásadních negativních dopadů lidského konání na svět kolem nás,“ doplňuje Pavel Koubek.
Výstavu, která vznikla s podporou Města Humpolec, si můžete prohlédnout do konce roku v Literálním klubu v knihovně v Humpolci.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.12.2016 07:08




0 +
 

Hlavní zprávy