Jihlava i Nadační fond IMPULS pomáhají pacientům s roztroušenou sklerózou

Pacienti s roztroušenou sklerózou (RS) ze sdružení ROSKA Jihlava na happeningu v Hradební ulici v Jihlavě poděkovali v úterý 19. září svým podporovatelům z řad místních zastupitelů, zdravotníků, podnikatelů a sympatizantů.

uniweb weby

Předáním slunečnic symbolizujících naději tak připomněli projekt Rozsviťme Českou republiku, jehož cílem je zlepšení možností komplexní péče o pacienty s touto těžkou diagnózou. Za celou akcí stojí Nadační fond IMPULS, který pacienty s RS podporuje aktivně již 17 let.  

„Roztroušená skleróza je chronické zánětlivé onemocnění, při němž imunitní systém napadá centrální nervovou soustavu a poškozuje obaly nervových vláken. Jedná se o nejčastější neurologické onemocnění vedoucí k trvalé invaliditě. Nemocní s touto chorobou potřebují celkový léčený přístup, tedy medicínskou a farmakologickou léčbu, rehabilitaci i psychosociální přístup,“ říká Radek Ampapa z jihlavského MS centra, který se pacientům s roztroušenou sklerózou intenzivně věnuje.

Jitka Večeřová, vedoucí Unie Roska Jihlava, velmi oceňuje finanční podporu na činnost neziskového sektoru v sociální oblasti, kterou pacientskému sdružení každoročně poskytuje Statutární město Jihlava: „Za jejich přispění si můžeme dovolit pronájem bazénu na rekondiční plavání, nákup materiálu na pracovní terapii nebo uspořádání jednodenního výletu pro pacienty s RS.“  Jihlavská Roska dlouhodobě spolupracuje s Vratislavem Výborným, náměstkem primátora, který má na starost úsek sociálních věcí a Jaromírem Kalinou, náměstkem primátora.  „Děkujeme  za  významnou finanční podporu jim i všem našim  příznivcům, ať jsou to jednotlivci, podnikatelé či firmy,“ dodává Jitka Večeřová.

 „S rostoucím počtem pacientů chceme rozšířit také hranice pomoci, které se nemocným dostává. Proto se zrodil dlouhodobý, celorepublikový projekt s názvem Rozsviťme Českou republiku, který je výzvou pro všechny občany  a firmy, aby pomáhali spolu s námi zlepšit podmínky péče a tím i kvalitu života pacientů s RS. Věříme, že s jeho pokračováním v příštích letech bude narůstat i počet měst, v nichž budou mít pacienti k dispozici tak potřebnou komplexní péči,“ říká Kateřina Bémová z Nadačního fondu IMPULS. Za poslední tři roky NF IMPULS věnoval pacientům do Jihlavy celkem 90 962 Kč. „O pomoci jenom nemluvíme, ale konáme ji,“ dodává Kateřina Bémová. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.09.2017 18:42




0 +
 

Hlavní zprávy