Jihlavské kino Dukla hostí Ozvěny Ekofilmu

Letošní Ozvěny Ekofilmu se uskuteční v jihlavském kině Dukla od úterý 14. do čtvrtka 16. března a kromě dokumenty z Mezinárodního festivalu o kulturním a přírodním dědictví Ekofilm nabídnou i snímky ze slovenského Ekotopfilmu a z pořadu Nedej se ČT 2.

uniweb weby

Další specialitou leotšních Ozvěn je rozdělení do tematických bloků. „V úterý jsou dokumenty zaměřeny na potravinovou soběstačnost spojené s besedou s účinkujícími v úvodním dokumentu. Na toto téma projedeme celou Evropu (nejlepší dokument ten den) a hlavní zastávka bude v ČR. Dokumenty nabídnou příklady jak získávat čisté potraviny, ale také informace o tom, jak funguje legislativa ve věci prošlá doba použitelnosti u nás i v jednotlivých státech Evropy.

Ve středu se zaměříme na znečištění a příklady řešení. A protože v naší republice to máme docela dobře legislativně ošetřeno, podíváme do jedenáctimilionového Sao Paula,ale i za surfaři – sochaři k moři a malým vstupem do Itálie. A aby to nebylo jen o odpadech zpestříme středeční večer Mikroskopickým safari po našem těle. Unikátní snímek a nejlepší z celého festivalu. Fantastické makrozáběry, kamera i informace.

Čtvrtek zahájíme dokumentem, který zdánlivě evokuje dojem, že je pro včelaře. Ale to si může myslet jen ten, kdo neví, jak jsou včely důležité pro dostatek potravin. Ve večerních dokumentech se dozvíme nejen co vše ovlivňuje změnu klimatu a jaká jsou řešení, ale konkrétně se podíváme do Indie, kde změna klimatu – zmizení monzunových dešťů způsobilo i ekonomickou a sociální katastrofu. A druhý indický dokument nám dává naději příklady řešení společné práce na změnách. Mezi nimi si ale odpočineme v jediném alpském pralese mezi divokými zvířaty. A nebo se podíváme na oba za sebou, abychom si lépe dali vše do souvislostí a na závěr se nadýcháme svěží pralesní atmosféry. Pokud se zájemcům budou dokumenty líbit a nebo budou chtít více přírody a divočiny, zvu je na pokračování v pátek a sobotu do zoologické zahrady v Jihlavě,“ uvedla Jana Kotoučková z jihlavského Ekoinfocentra. Vstup na všechny dokumenty je volný.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy