Jihlavské studentky na zkušené v Rakousku

Ve středu 7. prosince sbíraly studentky třetích ročníků Soukromé vyšší odborné školy sociální, o. p. s., Jihlava, v rámci jednorázové praxe zkušenosti ze sociální a pedagogické práce v sousedním Rakousku.

uniweb weby

„V rámci programu exkurze jsme navštívily Landespflegeheim Wr. Neustadt, kde nám byly představeny služby v rámci péče o seniory a nevyléčitelně nemocné. Druhou organizací pak byl Schulverein Komensky ve Vídni, který zajišťuje předškolní, primární a sekundární vzdělávání na bilingvní česko-rakouské školce a škole,“ přiblížila program studentek denní formy studia oboru sociální práce i předškolní a mimoškolní pedagogika v Rakousku Marcela Křivánková, ředitelka školy. 
Součástí doprovodného programu byla také návštěva komunitních dílen a vánočních trhů ve Vídni. „V domově pro seniory mě zaujalo, s jakou trpělivostí se věnují klientům, a také možnost navštívit trhy v areálu domova širokou veřejností,“ uvedla jedna ze studentek. „V druhé organizaci mě nejvíc oslovilo, kolika jazyky se děti domluví. Už v šesti letech plynule přecházely z jednoho jazyka do druhého a uměly již tři,“ doplnila ji její spolužačka.      
Prezentace jednotlivých forem praxe na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava, bude také součástí programu Dne otevřených dveří, který se ve škole uskuteční ve čtvrtek 12. ledna 2017 od 10.00 do 16.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.12.2016 16:28




0 +
 

Hlavní zprávy