Jihlavské zastupitelky opět adoptují kočku ze zoo

Zastupitelky Jihlavy se znovu rozhodly podpořit místní zoologickou zahradu a složily se na symbolickou adopci kočky divoké. Jihlavské Zoo pomáhají touto netradiční cestou už poněkolikáté.

uniweb weby

Ženy zvolené do jihlavského zastupitelstva se setkávají v neformálním Dámském klubu napříč politickými stranami už řadu let. Zajímají se o nejrůznější aktivity ve městě, navštěvují školská i sociální zařízení a zabývají se jejich fungováním. Proto mezi sebou i v letošním roce vybraly celkem čtyři tisíce korun, a umožnily tak pokrytí ročních nákladů spojených s výživou kočky divoké.

Adoptovat zvíře v ZOO mohou jak jedinci, tak i kolektivy či firmy, na dárci také záleží, jakou částkou na chov přispěje. Zatímco roční adopce holuba je možná už za pět set korun, v případě žirafy se požadovaná částka pohybuje kolem čtyřiceti tisíc.

Každý adoptivní rodič pak může být uveden na internetových stránkách zahrady či přímo na tabulce u daného zvířete, navíc také získá osvědčení o adopci. Kromě toho obdrží Výroční zprávu ZOO Jihlava, v průběhu roku je pravidelně zván na pořádané akce a za každých tisíc darovaných korun navíc obdrží jednorázovou volnou vstupenku do zoologické zahrady.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: jihlava.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.04.2017 14:23




0 +
 

Hlavní zprávy