Jihlavský biojarmark se vrací do parku na Náměstí svobody

V sobotu 14. října se od devíti hodin uskuteční v parku na Náměstí svobody Jihlavě Jihlavský biojarmark, zájemci mohou nakoupit ovoce a zeleninu, ale i masné výrobky a další produkty v biokvalitě. Kromě tradiční zeleniny bude k výběru např. mangold, dýně hokaido, různé druhy košťálovin, cukety, fazole, pastinnák, ředkev, nebo tuřín.

uniweb weby

Nebudou chybět tradiční produkty z kozího mléka, jako např. oblíbené kozí sýry. Biojarmark nabídne také velký výběr ekodrogrie, kosmetiky a nových ekologických pracích prostředků. Také z konopí bude v nabídce celá škála kosmetiky, ale i potravin a potravinových doplňků. Výběr z mnoha druhů ovocných moštů pomůže zahnat žízeň a zahřát se můžeme kralickou medovinou, nebo si jen koupit med. Hlad zažene grilovaná sasovská klobása, nebo dršťková polévka a domů si můžeme odnést uzeniny a masné výrobky bez chemie z přeštických čuníků.

Ale ani dárkové zboží nebude chbět. Můžeme si již k vánocům nakoupit například patchworkovou kabelku, peněženku, či deku, nebo plstěný klobouček, či šperk. Případně mandalový háčkovaný polštářek. V jídelně Naturalcentra budou celé dopoledne řemeslné dílny, kde si děti, ale i dospělí, mohou vyrobit zvířátka z přírodnin, nebo zkusit zpracovat vlnu od česání, přes předení, až po plstění. Od 13.00 začíná v jídelně beseda s Josefem Sklenářem na téma Jak jsem se stal biozemědělcem a poté proběhne projekce dokumentu o biofarmaření prince Charlese Farmářův princ, jako ukázkový dobrý příklad státníka.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.10.2017 09:50




0 +
 

Hlavní zprávy