Jihlavští rokenroloví tanečníci na Black cupu

V sobotu 10. června se pro rokenrolové tanečníky jihlavského klubu Elvis konala poslední předprázdninová soutěž. Jednalo se o mezinárodní soutěž s názvem Black cup, které se zúčastnily páry a dívčí formace z České republiky, Slovenska, Polska, Německa a Maďarska.

uniweb weby

Nejvýznamnějšího úspěchu v tomto závodě dosáhl pár nejvyšší kategorie A Vilibald ProkopLucie Mašková, pro který byla tato soutěž Mistrovstvím České republiky. Po předvedení kvalitní taneční sestavy a náročné akrobatické sestavě se tanečníci radovali ze získání titulu Mistra ČR. „Lucka si zopakovala mistrovský titul po sedmi letech, kdy ho v roce 2010 získala ještě s tanečníkem Markem Chvojsíkem. Pro Vildu, který se rokenrolu věnuje už 24 let, bylo toto vítězství prvním v životě a hned se jednalo o získání cenného mistrovského titulu,“ uvedla trenérka Zuzana Javůrková.

V kategorii Žáci zaznamenal zlepšení nejmladší pár Ondřej Kadlec - Lucie Procházková, který se probojoval do čtvrtfinále, kde obsadil 22. místo. Zkušenějším tanečníkům Filipovi Šanderovi a Gabriele Kloudové se soutěž tentokrát příliš nevydařila a tanečníci se museli spokojit s 18. místem.

Junioři Tomáš Menšík a Adéla Kantorová ve finále lehce zaváhali a v nabité konkurenci obsadili sedmé místo. Dušan Valenta a Kateřina Žahourková tentokrát porazili svého věčného pražského rivala a vystoupali na bronzový stupínek.

Malá dívčí formace děti Starlet doplatila na zranění a obsadila 8. místo, těsně tedy nepostoupila do finále. Ve finále ovšem opět zářila formace Skittles, která získala páté vítězství v řadě a nebyla v jarní části sezony nikým poražena.

Juniorská malá dívčí formace Surprise obsadila v novém složení páté místo.

„Všichni tanečníci a trenéři máme za sebou náročnou, ale velmi úspěšnou jarní část sezony a těšíme se na zasloužený odpočinek. Poprvé v historii klubu se nám podařilo získat v jednom roce celkem tři tituly Mistrů ČR, k tomu neporažená malá dívčí formace děti a mnoho dalších skvělých výsledků, na které snad navážeme i po letní přípravě. Během léta nás čekají vystoupení na kulturních akcích, v srpnu soustředění a v září nám opět začne šňůra domácích i zahraničních soutěží, včetně Mistrovství světa,“ uzavřela Zuzana Javůrková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.06.2017 12:59




0 +
 

Hlavní zprávy