Jihlavští studenti na exkurzích ve vybraných organizacích v Praze

Studenti druhého ročníku Soukromé vyšší odborné školy sociální v Jihlavě, o. p. s., se zúčastnili od 11. do 13. dubna stáže ve vybraných organizacích v Praze. Navštívili organizace poskytující služby v sociální oblasti a letos už podruhé i organizace zaměřující se ve své činnosti na předškolní a mimoškolní pedagogiku.

uniweb weby

Exkurze je tradiční součástí výukového plánu ve druhém ročníku studia na denní formě studia vzdělávacího programu Sociální práce i Předškolní a mimoškolní pedagogika. Studenti mají v jejím rámci možnost ověřit si získané znalosti především ze sociální politiky a metod sociální práce, ve kterých se věnují sociální práci s vybranými skupinami osob, z druhého oboru především z pedagogiky a jednotlivých metodik – např. pohybové, hudební a dramatické. Do programu stáže jsou zařazeny návštěvy v organizacích, které většinou nabízejí služby, jako jediné v České republice. 

Studenti oboru Sociální práce navštívili Armádu spásy, Domov Palata pro zrakově postižené, Loď Hermes – noclehárnu pro osoby bez přístřeší, La Stradu České republiky. Studentky oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika navštívily Waldorfskou mateřskou školku, Anglicko-českou mateřskou školku Domeček, Církevní mateřskou školu logopedickou DON BOSCO s první logopedickou zahradou v ČR, Mlsnou kavku - tréninkovou kavárnu pro mentálně postižené. Studenti obou oborů si potom mohli vybrat např. návštěvu SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Jedličkova ústavu, Klokánku, Zařízení pro děti cizince (diagnostického ústavu pro cizince), Centra terapie autismu, nebo Mezigeneračního centra Julie. „Nejvíce mě oslovila prezentace na Lodi Hermes – především osobitým pojetím pana ředitele a uváděním příkladů z praxe,“ uvedla Aneta Bazalová, studentka druhého ročníku, oboru sociální práce. „Nejvíce mě zaujala návštěva ve Waldorfské mateřské škole, kde nám byla představena nejen její činnost, ale připraveny pro nás praktické aktivity – např. práce s včelím voskem,“ dodala Tamara Cvaková, studentka druhého ročníku, oboru předškolní a mimoškolní pedagogika.

V rámci doprovodného programu měli zájemci možnost navštívit Neviditelnou výstavu, NGO Market 2017 ve Fóru Karlín, na kterém vystavovalo 220 neziskových organizací, zúčastnit se prohlídky Prahy s Pragulicem, resp. představení Show Jana Krause. „Z doprovodného programu mě zaujala nejvíce návštěva Neviditelné výstavy, především možnost vyzkoušet si na ní pocity osob s vadou zraku pro mě byla velkou zkušeností,“ doplnila Martina Váchová.

Exkurze do vybraných organizací v Praze je součástí praxe, která tvoří 30 % výukového plánu na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava a je zařazena do všech třech ročníku studia. Prezentace navštívených organizací a doprovodného programu stáže v Praze, bude součástí programu Odpoledne otevřených dveří, které se na škole připravuje na čtvrtek 4. května od 14.00 do 17.00. Na jeho přípravě se velkou měrou podílí i studenti školy.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.04.2017 07:41




0 +
 

Hlavní zprávy