Jihlavští tanečníci na mezinárodní soutěži v Bratislavě

Tanečníkům akrobatického rokenrolu z jihlavského tanečního klubu Elvis začala nová soutěžní sezona. V sobotu 25. března vyrazily taneční páry a dívčí formace do Bratislavy na mezinárodní soutěž s názvem Fox one cup. Soutěže se zúčastnilo přes 400 tanečníků z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska a Maďarska.

uniweb weby

Především maďarské páry patří ke světové špičce, proto zde nechyběli ani současní mistři světa a soutěž tak byla na vysoké úrovni. Jihlavské barvy hájily dva žákovské páry, dva páry juniorské kategorie, jeden pár nejvyšší kategorie A, ale také dvě dívčí formace.

V kategorii Žáci se poprvé představili Filip Šandera s Gabrielou Kloudovou, kteří v loňském roce soutěžili v mladší dětské kategorii. Nyní už museli předvést porotě o půl minuty delší sestavu oproti dětské sestavě a soutěžili tak s klasickou jeden a půl minutovou sestavou. V konkurenci 43 párů se tito mladí tanečníci umístili v první polovině startovního pole na 21. místě. Jejich starší oddíloví kamarádi Daniel Menšík a Nela Šedová se probojovali do večerního finále, ve kterém v konkurenci pouze maďarských párů obsadili 6. místo, což bylo nejlepší umístění ze všech českých zástupců v této kategorii.

Junioři Dušan Valenta a Kateřina Žahourková doplatili na chybu v semifinálovém kole a obsadili tak konečné 14. místo. Tomáš Menšík s Adélou Kantorovou skončili soutěž těsně před branami finále na 9. místě.

V nejvyšší kategorii A se představil Vilibald Prokop ml. s Lucií Maškovou, kteří předvedli svou taneční a akrobatickou sestavu bez většího zaváhání a v součtu bodů z obou sestav brali tanečníci velmi dobré druhé místo.

Malá dívčí formace senior Elements předvedla velmi slušný výkon, který ovšem nestačil na vysokou úroveň maďarských formací a děvčata se tak musela spokojit s osmým místem. Co se nepovedlo seniorkám, zachránila malá dívčí formace Skittles, která předvedla svou sestavu s vysokým nasazením a suverénně zvítězila. 

„Naši tanečníci po zimní přípravě navázali na velmi dobré výkony z podzimní části sezony, což nás samozřejmě těší a doufáme, že během následujících domácích soutěží, mistrovství České republiky či mistrovství Evropy, bude forma tanečníků ještě stoupat a do sbírky přibyde ještě mnoho cenných kovů,“ prozradila trenérka Zuzana Javůrková.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.03.2017 15:31




0 +
 

Hlavní zprávy